Zamierzałem opublikować ten wątek 2 lata temu po wykonaniu naprawy jako środek zapobiegawczy, ale nie widziałem potrzeby spieszenia się, dopóki dwa ostatnie wątki nie zasugerowały, że niektórzy mogą uznać to za bardzo pomocne. 2008 CTS.
Więc nie mogę znaleźć śruby 15 mm na tej rurze płynu chłodzącego? Utknęliśmy. Znaleźliśmy śrubę 10 mm.Uważam, że usunąłem zespół wycieraczek, ponieważ instrukcja warsztatowa tak nakazywała. Zapewnia to więcej miejsca do pracy. Aby uniknąć nieporozumień, awaria wskaźnika odnosi się do awarii mojego wskaźnika ciśnienia paliwa i tymczasowej konwersji wskaźnika testu kompresji do pracy ciśnienia paliwa, na powiązanym zdjęciu, które oczywiście pochodzi z osobnej wymiany pompy paliwa w zbiorniku.
Przejrzysty widok komponentów to zdjęcie, które znalazłem w sieci, aby dać lepszy obraz tego, co znajduje się w martwym punkcie.
Upewnij się, że używasz klucza dynamometrycznego i upewnij się, że jest dobrze skalibrowany, nie chcesz podejmować żadnego ryzyka z "Wystarczająco mocno" tutaj ze względu na wysokie ciśnienie paliwa, zwłaszcza jeśli ktoś inny będzie prowadził samochód.
Czasami nie jestem pewien, jak zareaguje moja żona, jeśli samochód się źle zachowuje, a silnik nadal pracuje, czy zatrzyma się, jeśli pod maską wybuchnie pożar, czy przyspieszy i spróbuje go zdmuchnąć? Tylko żartuję, zatrzyma się i zaparkuje go schludnie na miejscu parkingowym obok innych samochodów, może nie. Nic się nie dzieje, ona nie odwiedza tego forum.
Jeśli uważasz, że da ci to więcej miejsca, umieść złożoną kołdrę na przedniej szybie i sprawdź, czy odłączenie rozpórki maski pozwoli ci bezpiecznie podnieść ją wyżej, aby uzyskać więcej miejsca.Myślę, że rezygnuję z mojego. PRAWIE mogę sięgnąć do dolnej śruby, ale naprawdę trudno się do niej dostać moimi dużymi dłońmi i ramionami. Myślę, że będę musiał poczekać, aż będę miał pieniądze i odholować samochód do lokalnego mechanika i zlecić mu dokończenie pracy. Nawet jeśli uda mi się sięgnąć do śruby, nie będę w stanie włożyć jej z powrotem, gdy będę to składał.
Niestety, zajmie to kilka tygodni, zanim będę mógł to zrobić. Więc chyba przez kilka następnych tygodni będę jeździł ciężarówką do pracy.
Rodney
Przeoczyłem wcześniej zastosowanie AWD, więc podnoszenie tylnej części skrzyni biegów do góry prawdopodobnie nie byłoby dobrym pomysłem. AWD może również odgrywać pewną rolę w trudnościach, biorąc pod uwagę, że mocowania silnika są różne w przypadku zastosowań RWD i AWD, co może wpłynąć na położenie silnika na tyle, że usunięcie go będzie trudniejsze. Nie zapomnij o przegubie uniwersalnym do nasadki i umieść paski taśmy wewnątrz nasadki, aby w razie potrzeby pomóc w utrzymaniu jej na śrubie.Zamierzam spróbować jeszcze raz w sobotę. Byłoby miło, gdybym mógł podnieść tylną część silnika lub przesunąć ją do przodu o około cal. Uszczelka, którą mam, NIE chwyta śruby... Udało mi się założyć grzechotkę, którą mam, na śrubę za pomocą bardzo krótkiego przedłużenia, ale kiedy próbowałem ją obrócić, nasadka po prostu spadła ze śruby. Zobaczymy... Kiedy ponownie ją zainstaluję, najpierw zamontuję górną śrubę i wkręcę ją trochę, zanim spróbuję zamontować dolną śrubę. Rozmawiałem trochę z Coreym i powiedział, że musiał położyć się na silniku, żeby zrobić swój. Po prostu bardzo frustrująca sprawa.
Rodney
Nie waż się wyciągać tej listwy ani wtryskiwaczy paliwa, chyba że przeczytałeś, że jest to konieczne, w co wątpię. Przebudowa wtryskiwaczy paliwa DI to zupełnie inna sprawa niż wtryskiwacze portowe. Nie chodzi o sitka wtryskiwaczy, ale o te wysokociśnieniowe uszczelnienia wokół dyszy, które wymagają specjalnego narzędzia do instalacji, chociaż czytałem, że technik powiedział, że można to zrobić ręcznie, mocząc nowe uszczelki w gorącej wodzie, aby je zmiękczyć, a następnie instalując je i ściskając.Ok, więc jak bardzo ciężko jest usunąć listwę paliwową? Jeśli uda mi się usunąć listwę paliwową po stronie kierowcy, powinno to znacznie ułatwić sprawę. Wygląda na to, że trzymają ją 4 śruby 13 mm, ale zakładam, że nie widzę wtryskiwaczy ani niczego w tym rodzaju. Zobaczę, jak usunąć listwy paliwowe, ale jestem po prostu ciekaw, czy ktoś inny to robił. LFX ma rurę krzyżową zintegrowaną z przewodem zasilającym z pompy.
Sprawi to, że z trudności 9 spadnie do około 4, jeśli uda mi się wyjąć tę listwę paliwową.
Wygląda na to, że powinny schodzić bezpośrednio z wtryskiwaczy. Czytając dla LLT, mówi się, że należy przebudować wtryskiwacze, jeśli listwa paliwowa zostanie wyciągnięta, ale podejrzewam, że jest to niepotrzebne. Zwłaszcza jeśli planuję zwiększyć rozmiar wtryskiwaczy w przyszłości.