Cadillac Owners Forum banner
  • BEWARE OF SCAMMERS. Anyone trying to get your money should be checked out BEFORE you send anything anywhere.
241 - 254 of 254 Posts
Świetny wątek, wszyscy. Doświadczam dokładnie tych samych warunków, jak opisano w Biuletynie nr: 17-NA-158. Mam 2017 XT5 Platinum z przebiegiem 80 tys. mil i to pierwszy raz, kiedy mi się to przydarzyło. Z drugiej strony, mój dealer Cadillaca chce mi naliczyć 1300 dolarów za naprawę tego? Czy możecie mi pomóc w przekonaniu dealera, że powinien to zrobić bezpłatnie. Mój pojazd jest spłacony i niestety nie jest już objęty gwarancją. Ponadto, przez cały czas, kiedy byłem właścicielem tego samochodu, od 2017 roku do teraz, był on serwisowany w moim lokalnym salonie Cadillaca. Z góry dziękuję :)
To powszechny problem z silnikiem GM 3.6 V6 przy przebiegu 50-60 tys. mil. Dealer wymieni go, jeśli nadal jest objęty gwarancją na układ napędowy; jeśli nie, spodziewaj się rachunku na 1200 - 1500 dolarów. Dealerzy mają wysokie koszty ogólne i pobierają dużo pieniędzy za naprawy. Większość profesjonalnych warsztatów (nie mówię o stacji benzynowej na rogu) może naprawić to za niewiele ponad połowę kosztów. Ale wymiana to udręka, około 3-5 godzin pracy, w zależności od tego, jak dobrze mechanik zna się na naprawie. Porozmawiałbym z niezależnym warsztatem i uprzejmie zapytał, czy mają doświadczenie z silnikiem GM 3.6 V6 z kodem P0128. Mój mechanik tylko przewrócił oczami i powiedział: "Chyba żartujesz. Przynajmniej raz w miesiącu."

To powszechny problem z silnikiem GM 3.6 V6 przy przebiegu 50-60 tys. mil. Dealer wymieni go, jeśli nadal podlega gwarancji na układ napędowy; jeśli nie, spodziewaj się rachunku na 1200–1500 $. Dealerzy mają wysokie koszty ogólne i pobierają dużo pieniędzy za naprawy. Większość profesjonalnych warsztatów (nie mówię o stacji benzynowej na rogu) może naprawić to za niewiele ponad połowę kosztów. Ale wymiana to udręka, około 3-5 godzin pracy, w zależności od tego, jak dobrze mechanik zna się na naprawie. Porozmawiałbym z niezależnym warsztatem i uprzejmie zapytał, czy mają doświadczenie z silnikiem GM 3.6 V6 z kodem P0128. Mój mechanik tylko przewrócił oczami i powiedział: „Chyba żartujesz. Przynajmniej raz w miesiącu”.
Dziękuję Ed za odpowiedź, zrobiłem właśnie to i zabrałem ją do mojego lokalnego niezależnego mechanika i pokazałem mu biuletyn serwisowy, a on wpisał notatkę mechanika i poszedłem i zabrałem to również do mojego lokalnego dealera Cadillaca, gdzie kupiłem mojego XT5 i obniżyli kwotę do 900 $ z robocizną wliczoną w cenę. Mechanik powiedział mi, że w moim najlepszym długoterminowym interesie będzie zabieranie wszelkich pozycji z biuletynu serwisowego bezpośrednio do dealera w celu serwisowania. Jestem wdzięczny, że ten problem jest już za mną, a potem oczywiście moje hamulce zaczęły szwankować... WESTCHNIENIE....LOL!!!!

Mam te same problemy od 12 miesięcy w moim xt5 z 2017 roku, co mój współpracownik. Byłem w salonie 4 razy. Zarówno wtedy, gdy się to dzieje, jak i wtedy, gdy się to nie dzieje. Wyświetlał kody dla termostatu, ale to nie wyjaśnia migania kontrolki hamulca postojowego. Salon powiedział mi, że tak po prostu jest, gdy się starzeją. Powiedzieli, że GMC Acadia też tak ma. Uważałem to za niedopuszczalne, więc zadzwoniłem do GM corporate i otworzyłem sprawę. Morris Cadillac odmawia teraz współpracy ze mną, ponieważ uważa, że byłoby to negatywne doświadczenie. Innymi słowy, nie wiedzą, co się dzieje. Jeśli naprawdę coś byłoby nie tak, dlaczego miałoby się to samo naprawiać? Więc włożyłem do niego nowy akumulator. Nie pomogło. Notatka do siebie: chyba nie kupię następnego.

Mam te same problemy od 12 miesięcy w moim xt5 z 2017 roku, tak jak moja koleżanka z pracy. Byłem w salonie 4 razy. Zarówno wtedy, gdy się to dzieje, jak i wtedy, gdy się to nie dzieje. Wyrzucał kody dla termostatu, ale to nie wyjaśnia migania kontrolki hamulca postojowego. Salon powiedział mi, że tak po prostu jest, gdy się starzeją. Powiedzieli, że GMC Acadia też tak robi. Uznałem to za niedopuszczalne, więc zadzwoniłem do korporacji GM i otworzyłem sprawę. Morris Cadillac odmawia teraz współpracy ze mną, ponieważ uważa, że byłoby to negatywne doświadczenie. Innymi słowy, nie wiedzą, co się dzieje. Gdyby naprawdę coś było nie tak, dlaczego miałoby się to samo naprawiać? Więc włożyłem do niego nową baterię. Nie pomogło. Notatka do siebie: chyba nie kupię następnego
Czy wymieniłeś termostat?

Morris Cadillac odmawia teraz współpracy ze mną, ponieważ uważa, że byłoby to negatywne doświadczenie. Innymi słowy, nie wiedzą, co się dzieje.
Spróbuj innego dealera z lepszym nastawieniem. Jeśli masz sprawę w dziale obsługi klienta, powiedz im, że chcesz spróbować innego dealera, z którym łatwiej jest współpracować, a oni skontaktują się z dealerem do wyboru, aby umówić spotkanie. Zrobiłem to z moją ostatnią wizytą w sprawie termostatu, a pierwszy dealer oddzwonił do mnie od razu, oferując wykonanie pracy, którą powinien był wykonać w pierwszej kolejności. Dealerzy nie lubią mieć udokumentowanych przypadków, w których ich nastawienie odstrasza klientów, zwłaszcza jeśli powiesz im, że nigdy nie wrócisz na serwis ani sprzedaż. Lub idź do niezależnego warsztatu, gdzie koszt będzie znacznie niższy.

Mój samochód dziewczyny z 2017 roku miał dziś ten sam problem. Komunikat Ograniczona pomoc kierownicy, wentylator włączony cały czas, a wskaźnik temperatury na zimnym i wcale się nie podnosi. Zabrałem go do lokalnego dealera, który natychmiast go przyjął i wymienił czujnik temperatury płynu chłodzącego oraz termostat i dodał płynu chłodzącego. Teraz jest w porządku i świetna obsługa.
Mam ten sam problem, tylko nie część dotycząca problemu z kierowaniem, w każdym razie jeszcze nie... (odpukać) Czy mogę zapytać, ile wyniósł Twój rachunek?

Przytrafiło mi się to w tym tygodniu. Klimatyzacja przestała działać i pojawiło się ostrzeżenie o wspomaganiu kierownicy. Również wentylator pracował na wysokich obrotach. To był termostat. Technik powiedział, że komputer myśli, że silnik się przegrzewa, więc wyłącza klimatyzację, wentylator pracuje na wysokich obrotach i włącza się wspomaganie kierownicy. Od razu wiedział, co to jest i dokończył moje zdanie.

W tym przypadku tak. Możesz zajrzeć na YouTube i zobaczyć kilka przypadków, a nawet naprawy DIY. Miałem ten problem kilka lat temu w XT5 mojej żony. Wskaźnik temperatury się nie rusza, pozostaje na "C", przedni wentylator silnika pracuje na pełnych obrotach, a start/stop przestaje działać. Było to sporadyczne, ale wyrzucało kod "P0128". Było to objęte gwarancją na układ napędowy, ale dealer powiedział, że mój akumulator jest słaby i wymaga wymiany. Pokazałem mu TSB na ten temat, ale samochód miał wtedy 5 lat, więc poszedłem i kazałem im wymienić akumulator. Problem nie powrócił od ponad roku lub dwóch, ale kilka osób musiało wymienić termostat i są filmy instruktażowe, jak to zrobić samemu z numerami części. Albo możesz zapłacić dealerowi 1400 dolarów, żeby to zrobił. Głównie pojawia się w 2017 XT5, ale dotyczy również innych!
Cześć, dzięki za wszystkie te informacje. To wszystko, co musiałem wiedzieć.
Mój samochód zaczął wyświetlać to ostrzeżenie dzisiaj i poszedłem do Advance Auto, aby odczytać kody. Kody wydają się odpowiadać temu, co mówisz w swoim filmie.
Jestem teraz z dala od domu i czeka mnie 500-milowa podróż, żeby wrócić do domu. Zadzwoniłem do lokalnych dealerów Cadillaca, gdzie obecnie jestem i nikt nie może mnie przyjąć przed świętami Bożego Narodzenia.
Czy narażam się na niebezpieczeństwo, odbywając podróż powrotną do domu, gdy ostrzeżenie nadal się wyświetla, a naprawy nie zostały wykonane? Zazwyczaj zabieram go do lokalnego dealera Caddy i chciałbym to zrobić, jeśli jest dla mnie bezpiecznie jechać.
Byłbym wdzięczny za Twoją opinię na ten temat.
Dzięki z góry.

Cześć, dzięki za wszystkie te informacje. To wszystko, co musiałem wiedzieć.
Mój samochód zaczął wyświetlać to ostrzeżenie dzisiaj i poszedłem do Advance Auto, aby odczytać kody. Kody wydają się odpowiadać temu, co mówisz w swoim filmie.
Nie ma mnie teraz w domu i czeka mnie 500-milowa podróż, aby wrócić do domu. Zadzwoniłem do lokalnych dealerów Cadillaca, gdzie obecnie jestem i nikt nie może mnie zobaczyć przed świętami Bożego Narodzenia.
Czy narażam się na niebezpieczeństwo, aby odbyć podróż powrotną do domu z wciąż aktywnym ostrzeżeniem i nie dokonanymi naprawami? Zazwyczaj zabieram go do lokalnego dealera Caddy i chciałbym to zrobić, jeśli jazda jest dla mnie bezpieczna.
Byłbym wdzięczny za Państwa opinie na ten temat.
Z góry dziękuję.
Jaki jest odczyt wskaźnika temperatury? Jeśli możesz wyświetlić temperaturę płynu chłodzącego na DIC, jaka jest rzeczywista temperatura. Jest wysoce nieprawdopodobne, aby temperatura była zbyt wysoka, ponieważ w większości, jeśli nie we wszystkich przypadkach zamieszczonych na tym forum, zgłaszano, że wskaźnik temperatury zbliża się do zimna. Jeśli tak jest, nie sądzę, abyś miał jakieś problemy lub powodował trwałe problemy, jeżdżąc samochodem z prędkością autostradową z temperaturą płynu chłodzącego znacznie niższą niż optymalna.

Czy dealer, z którego zwykle korzystasz, może pracować nad Twoim samochodem wkrótce po powrocie do domu?

Jaki jest odczyt wskaźnika temperatury? Jeśli możesz wyświetlić temperaturę płynu chłodzącego na DIC, jaka jest rzeczywista temperatura? Jest wysoce nieprawdopodobne, aby temperatura była zbyt wysoka, ponieważ w większości, jeśli nie we wszystkich przypadkach zamieszczonych na tym forum, zgłaszano, że wskaźnik temperatury zbliża się do zimnego. Jeśli tak jest, nie sądzę, abyś miał jakieś problemy lub powodował trwałe problemy, jeżdżąc samochodem z prędkością autostradową, przy temperaturze płynu chłodzącego znacznie niższej niż optymalna.

Czy dealer, z którego zwykle korzystasz, może zająć się Twoim samochodem wkrótce po powrocie do domu?
Tak, moim planem jest zlecenie sprawdzenia go przez lokalnego dealera Caddy, do którego zwykle chodzę. Po prostu nie chciałem sprawiać sobie żadnych problemów z podróżowaniem z Long Island, NY z powrotem do zachodniej Wirginii.

Tak, moim planem jest zlecenie sprawdzenia go lokalnemu dealerowi caddy, do którego zwykle chodzę. Po prostu nie chciałem sprawiać sobie problemów z podróżowaniem z Long Island, NY z powrotem do zachodniej Virginii.
Czy spojrzałeś na wskaźnik temperatury?

Czy patrzyłeś na wskaźnik temperatury?
Nie... Pracowałem dzień i noc, przygotowując moją mamę do pójścia do domu opieki, niedawno upadła i ma demencję, a mojego tatę do domu pomocy społecznej....potem sprzedaż ich domu, itp., itd., itp.
Mam nadzieję, że jutro trochę przejadę się samochodem, żeby zobaczyć, czy osiągnie temperaturę.
Dzięki za pytanie.

Właśnie kupiłem swój samochód (2020) i zobaczyłem to również na ekranie informacyjnym. Minie kilka dni, zanim dotrę do dealera, aby to naprawić. Czy można bezpiecznie jeździć z tym problemem? Nacisnąłem przycisk, aby ostrzeżenie zniknęło, ale jestem pewien, że to termostat. Czy one zawsze utykają w pozycji otwartej?

Kupiłem właśnie swój samochód (2020) i zobaczyłem to również na ekranie informacyjnym. Minie kilka dni, zanim dotrę do dealera, aby to naprawić. Czy można bezpiecznie jeździć z tym problemem? Nacisnąłem przycisk, aby ostrzeżenie zniknęło, ale jestem pewien, że to termostat. Czy one zawsze utykają w pozycji otwartej?
Powinieneś być w porządku przez kilka dni. Termostat wydaje się otwierać przedwcześnie, ponieważ z mojego doświadczenia nie zauważyłem różnicy w zmianach temperatury na zewnątrz. Zakres osiąganych temperatur wydaje się być prawie taki sam w zimną lub gorącą pogodę, a czas nagrzewania do osiągnięcia dolnego znormalizowanego zakresu nie jest dramatycznie wydłużony w zimną pogodę.

241 - 254 of 254 Posts