Cadillac Owners Forum banner
  • Hey everyone! Enter your ride HERE to be a part of September's Ride of the Month Challenge!
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
94 Fleetwood, 83 DeVille
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
I'm looking for a 1983 Deville 4100 ECM.

I just bought back my first car from I was 16. Strange how I had just said I regretted getting rid of it, and then I found it FS on Craigslist. Anyways. I bought it and it refuses to start. It cranks, and will just about fire if you hold the pedal to the floor. I forget what codes it is throwing ,but they were Baro sensor problem, and ECM not getting power. Something like that, I will have to check again.

I will be checking the timing on it. loosen it up, turn the distributor to see if it will fire up. I know some how it was a few teeth off, so the wire placement was off. Not sure if that effected it.

I don't know what years used the same ECM. I know that the RWD Fleetwood was still using the 4100 until around 87. SO far I have not come across one in the LKQ's.
 

·
Registered
1979 Sedan deVille d'Elegance
Joined
·
4,153 Posts
HT 4100 was in RWD deVille from 1982 through 1984 and RWD Fleetwood Brougham from 1982 through 1985. Good luck. :)
 

·
Registered
1983 FWB (Mac), 1981 SDV (Junkyard Dog)
Joined
·
734 Posts
Up until a year or so ago, you could still get reman ECM's from your friendly AC Delco dealer. I got one for my 83 FWB. Give them a try. Another jobber which might help would be NAPA.

Cheers......R.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top