Cadillac Owners Forum banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
2012 Escalade Premium
Joined
·
262 Posts
Discussion Starter #1
If I put the ignition in accessory mode I get the above warning within only several minutes. I have dual batteries and when checked they were both fully charged. So...is this warning set to display by a timer and not actual battery voltage?​



 

·
Registered
08 Escalade ESV awd, 05 Yukon Xl Denali awd, 06 SRX sold
Joined
·
1,852 Posts
What was the battery voltage during the message and are the batteries tied together or separated by an isolator i would also have the batteries load tested, they can read good voltage and have difficulties supporting a load
 

·
Registered
2012 Escalade Premium
Joined
·
262 Posts
Discussion Starter #3
Batteries are tied together, no isolator. Don't know the voltage at the time. Both batteries load tested and are fine.
 

·
Registered
'16 VSport (wife's), '10 Escalade, '97 & '02 SS Camaro's, '15 Silverado LTZ
Joined
·
1,131 Posts
Try it with your climate control off.
 
Joined
·
12,778 Posts
If I put the ignition in accessory mode I get the above warning within only several minutes. I have dual batteries and when checked they were both fully charged. So...is this warning set to display by a timer and not actual battery voltage?​



Hello crusher,

We certainly want you to rest assured that your Escalade is operating as expected. Additionally, I am glad to look further into this situation by PM. Enjoy your evening and I will be looking for your message.

Best Regards,


Brandon M.
Cadillac Customer Care
 

·
Registered
2012 Escalade, 2014 SRX
Joined
·
13,353 Posts
Hi Kevin did you disconnect the batteries completely before testing? I had one of my trucks do this, but it was only one truck think it was my 2008
 

·
Registered
2012 Escalade Premium
Joined
·
262 Posts
Discussion Starter #9
So I'm guessing this is not normal given the 349 views. I left the switch in the aux. mode and played the radio for 3 hours but it started up with no problem. Warning came up in under 3 minutes. Guess it is a timer thing not actually reading the battery or in my case batteries.
 

·
Registered
'16 VSport (wife's), '10 Escalade, '97 & '02 SS Camaro's, '15 Silverado LTZ
Joined
·
1,131 Posts
So I'm guessing this is not normal given the 349 views. I left the switch in the aux. mode and played the radio for 3 hours but it started up with no problem. Warning came up in under 3 minutes. Guess it is a timer thing not actually reading the battery or in my case batteries.
Same here. Within 3-5 minutes I will get the message as well and it always starts without fail.
 

·
Registered
2012 Escalade Premium AWD
Joined
·
157 Posts
Same here, comes up within a few seconds, everything was turned off, yet it still comes on pretty quick. I had 2 dealers test it and both said the battery is in good shape, so I donno...
 
1 - 11 of 11 Posts
Top