Cadillac Owners Forum banner

41 - 60 of 480 Posts

·
Registered
2009 SRX-4 Sport / TriCoatWhite
Joined
·
1,185 Posts
Discussion Starter #41
Jwoodie.... I wish it was that easy!

My SRX absolutely HATES my voice - - it always does something different then what I command - or ask the question "Do you mean ___?"

So that is not an option for me.

I think - - - - - - The Best fix would be for GM should make the unit goes OFF (And Dark) when you hit the Power button! Wouldn't that be a novel idea?

So - - - I received my card saying my new vent is in... so tomorrow AM we try again... This time I am bringing with me the Video of me in my parking lot to play for the Writeup Guy...

Of course - as usual, I shall update!
 

·
Registered
2009 SRX-4 Sport / TriCoatWhite
Joined
·
1,185 Posts
Discussion Starter #42
Cone...

OH YES - - I know of what you speak, as the car before my SRX was an Audi Allroad... However, I never had to hit the remote more then once for anything, and mine always worked - I even used the panic button on it to find my car from the ground floor of a 7 floor parking garage - - my Audi was on the 4th floor. (I couldn't remember what floor I had parked on.)

I also have an 05 Mustang GT with an UNGO Remote Start - - the remotes worke easily from 500 feet without any problems.

Before my Audi, I had a Ford Explorer with and Audiovox Remote Start and it too worked from more then 300 feet without any problems.

So I know that is it possible to have remotes that work from more then 30 feet!
 

·
Registered
'08 SRX V6
Joined
·
542 Posts
My remote lock seems to work okay from 100 feet or more, but the remote start sure doesn't like me. Sometimes it just won't work, sometimes on the 2nd or 3rd try, but never the first try. seems after 3 trys or so, it locks up and just refuses to start remotely.
I assumed operator error.


But here's something to make you feel better. Speaking of Audi's:
The Dallas dealer diagnosed my sister's TT for a lean code.
They stated a new Mass Air Flow sensor was needed.
They quoted $300 for the part, and an AMAZING $320 labor to install.
I pulled it off using just a screwdriver, cleaned it, reinstalled it, all in 16 minutes - problem fixed.

DG
 

·
Registered
2009 SRX-4 Sport / TriCoatWhite
Joined
·
1,185 Posts
Discussion Starter #44
Yea Wrench... not all shops are on the Up and Up.

I had Extended Warranty coverage on my Audi, so I never had to pay more then $100 out of pocket, per drop off (so I usually let 2 or 3 things build up before taking it in.). Every job was more then $1k of work.

Many shops today have become lazy... it is easier to simply replace an item, rather then figure out what is actually wrong with the original and fix that (IE: Dirty Part). So you save some in labor, yet end up spending more because of the cost of the replacement item.

TV's have gotten that way - - - who actually sends in a TV to be repaired anymore.

When it comes to "This is bad - replace it".. I always hunt the net, get the item at a discount price and replace it myself if it doesn't require I dismantle the engine or put the car on a high lift if I am the one who is going to pay. But - as long as I have warranty, then I take it in to the shop. Once GM won't pay for the repair, then I do it myself.

My Audi wasn't much better then my SRX when it came to broken things.. but... the shops were always right on what was wrong, and they always fixed the car before giving it back to me. it wasn't until I bought my American Cars (My 05 Mustang GT Convertible, and now this SRX) did I get the "They all do that" Excuse.. or they give it back telling me it isn't broken, or try to tell me it meets factory specs.

My problem is... I hold GM to the same set of standards that I hold for myself... Unfortunately I am a perfectionist, so that causes problems for me when others do the work!
 

·
Registered
2010 CTS AWD Wagon 2010 BMW X5 35D 2008 GL320
Joined
·
2,623 Posts
Cone...

OH YES - - I know of what you speak, as the car before my SRX was an Audi Allroad... However, I never had to hit the remote more then once for anything, and mine always worked - I even used the panic button on it to find my car from the ground floor of a 7 floor parking garage - - my Audi was on the 4th floor. (I couldn't remember what floor I had parked on.)

I also have an 05 Mustang GT with an UNGO Remote Start - - the remotes worke easily from 500 feet without any problems.

Before my Audi, I had a Ford Explorer with and Audiovox Remote Start and it too worked from more then 300 feet without any problems.

So I know that is it possible to have remotes that work from more then 30 feet!

Agreed the range on the SRX sucks wang, both out Audis were great and my GMC is fine as well.
 

·
Registered
2008 SRX
Joined
·
69 Posts
I must again be one of the lucky ones....

My remote, while it admittedly wont work from 300 feet, does work easily from 100 feet+.

I can remote start my SRX from within my office and the signal has to travel through 2 brick walls to get there... the car is probably 75 or so feet away, plus I am on the second floor.

If I park farther back, though, the remote start becomes spotty, and you can't depend on it working, but I figured the 2 brick walls of had something ot do with that too.

On the down side, the plastic frame of one of my remote cracked :( , but I was able to super glue it together, and you can hardly tell...
 

·
Registered
2007 SRX4 N*, 2004 Infinity G35 Coupe
Joined
·
2,005 Posts
This forum has me checking on stuff on my 07 far too often. You've all triggered paranoia in me!

Re the key fob and door lock/unlock distance problem, I will assume you guys checked both key fobs from the same positions and distances, that you swapped out the batteries, and that you tested both fobs again. Did you check the panic button function and powered rear hatch too?

My 07 works from at least 30 yards. Tested last night. Probably will work from further out.

The garage door opener(s) on the SRX likewise work from about 30 yards out but not further. About the same as our 1998 Olds Aurora but not as far as the Infinity.

Another observation....despite new batteries, I found on the Olds that eventually one key fob worked better than the other. Chalked that up to worn contacts on the fob most frequently used because if the buttons were pressed on the edges even the worn one performed.

Re batteries.....over the decades I have only had two instances where brand new batteries were bad, most recently about a month ago where a battery with a 2013 expiration date was nearly dead, brand new and newly purchased, coming right out of an unopened package.

Hope this helps someone.
 

·
Registered
2009 SRX-4 Sport / TriCoatWhite
Joined
·
1,185 Posts
Discussion Starter #48
PJ...

Sorry to make you paranoid! <smile>

Yes - I replaced the batteries in BOTH Remote Controls Twice with different brands... exactly the same symptoms and issues with either remote and different batteries... When they work.. everything works... when they don't.. NOTHING works including Panic. I could NEVER use my remotes to find my car if I lost it in a parking lot, because you have to be within 10 feet of it before they will work. It is NOT the remotes, but rather an issue with the Receiver in the car. I suspect either the Receiver is going bad, or the antenna system is corrupted.

I took the SRX back to ELCO this morning. I played the Video for the Write-up guy, but he didn't seem interested - he told me the techs have to be able to reproduce the problem themselves. So we will see.

Since I had GM Replace my garage door opener, the new one works my door from a block away on the first button hit every time.

I am just hoping that ELCO doesn't try returning my car AGAIN with the remote still broken. Of course, they did try 4 times to tell me my Heater wasn't broken. and they still tell me the erratic shifting in cruise is normal as well they tell me the blue screen when power off is normal. (So, we now know where the engineers who were in the bottom 10 of their graduating class - got jobs!)

And just so you know.. despite the issues - - I still love my SRX... I would have dumped it long ago if I didn't! I just wish I could be one of those Happy GM owners that got the opposite of a lemon.
 

·
Registered
2009 SRX-4 Sport / TriCoatWhite
Joined
·
1,185 Posts
Discussion Starter #50
ha ha LX.. maybe I'll try throwing mine in the dishwasher!

Anyway... ... ... Just got the call from ELCO.

They installed a new vent since the handle fell off of the old one.

They replaced the shield over the rear washer.

They did NOT extend the run time for the remote start - stated they were not allowed to for safety reasons. So I'll have to wait until I get my own scan tool to do that one myself.

They said they could not reproduce my remote issue! (WTF - I don't have any problems getting them not to work!), but they went ahead and replaced the receiver unit anyway.

So... I'll have to wait until I get my car and test it myself to see if the remotes work now.

If this keeps up, I am going to have to build a tally sheet of things they fixed, and things they made excuses for.

I'll update tomorrow after I have tested my car.
 

·
Registered
2009 SRX-4 Sport / TriCoatWhite
Joined
·
1,185 Posts
Discussion Starter #51
HALLELUJAH!

They FIX it....

I was nervous when the dealership called telling me they could not duplicate my remote problems... but.. they went ahead and replaced the Receiver anyway.

I guess I just have to learn to be persistant and make a lot of noise when they give me the "Can't Duplicate" or "Normal Function" bull.

Now my remotes easily are working from 200ft +.

They did indeed fix the rear wiper and my vent.. so this trip was a good one.

lets see the stats now.

NAVE/RADIO BLUE SCREEN WHEN POWER OFF
Told all 07 > do that... Normal function... NOT FIXED

DRIVERS SIDE MIRROR RIPPLED
They replaced my mirror.. with one that had double vision... Oh well! I'll call it FIXED

TRANSMISSION SHIFTS ERRATIC AND OFTEN IN CRUISE
Told me All SRX's do that.. No TSB's.. Normal Function... NOT FIXED

DRIVERS DOOR POPS
They realigned all my doors.. FIXED

WATER DRIPS ON DRIVERS FOOT
Could not duplicate - NOT FIXED
This one caused a problem later because the tech stuck a plug in a hose he though might be the culprit.

CHROME PEALED OFF OF DRIVERS DOOR HANDLE
They replaced handle... FIXED

GARAGE DOOR OPENER WEAK SIGNAL
They replaced Sending Unit... FIXED

HEAT WILL NOT COME ON TEMP CONTROL
This took 4 trips and a LOT of complaining FIXED
Cause was hose Tech plugged for water drips


CONTROL HANDLE PASSENGER VENT MISSING
Replaced Vent... FIXED

REAR WIPER WASHER ISSUE
Replaced Washer Nozzle... FIXED
This happened twice

REAR WIPER NOT WIPING
Replaced Arm... FIXED

ULTRA VIEW RATTLE
Lubed seals - glass was rubbing... FIXED
I was amazed at this one.

REMOTE CONTROL DISTANCE ISSUE
Replaced Receiver Unit... FIXED
But it took me 2 trips, a Video and complaining.

REMOTE START RUN TIME SHORT
Stated Run-time is Normal.. NOT FIXED
ELCO claims they can't change for safety reasons

After the Heater Debacle, they stopped sending me those annoying "Did you like your service" Surveys... I guess they didn't like my comments!
 

·
Registered
2009 SRX-4 Sport / TriCoatWhite
Joined
·
1,185 Posts
Discussion Starter #52
UPDATE March 15th.

Well... Replacing the Remote Receivers is EXACTLY what the doctor ordered... my remotes are absolutely working as they should now. I am so loving THAT!

Sunroof Rattle...

Turns out they did NOT get rid of my Rattle. But... it also turns out that it is NOT the Sunroof, so that would explain why working on the Sunroof didn't rid me of the rattle.

The rattle is somewhere else in the headliner.

If I pull down by grabbing the edge/corner of the headliner when it is doing the rattle, the noise instantly stops.

This one is going to be FUN to find.

The noise is exactly the noise one would here if they tapped on a piece of metal with a plastic coated wire.

I absolutely hate the thought of taking it back to ELCO, as I have the feeling they will simply keep it for a day and then return it telling me either they could not reproduce to issue (which I never seem to have any problems reproducing them!) or they will simply tell me they can't find anything wrong.

At least on this one - they can't tell me the computer can't find anything wrong!
 

·
Registered
1970 Eldorado.
Joined
·
4,023 Posts
...

Sunroof Rattle...

Turns out they did NOT get rid of my Rattle. But... it also turns out that it is NOT the Sunroof, so that would explain why working on the Sunroof didn't rid me of the rattle.

The rattle is somewhere else in the headliner.

If I pull down by grabbing the edge/corner of the headliner when it is doing the rattle, the noise instantly stops.

This one is going to be FUN to find.

The noise is exactly the noise one would here if they tapped on a piece of metal with a plastic coated wire.
...
Have the same!
It sounds more like a plastic squeak/moan though. If you move that liner edge you can recreate the sound. I haven't looked into it yet to trace the exact cause. But indeed it is not the Sunroof mechanism.
 

·
Registered
2007 SRX4 N*, 2004 Infinity G35 Coupe
Joined
·
2,005 Posts
I have a rattle up front too, not a squeak or a moan. 2007 N AWD 30K mi. Ultraview.

From the driver's seat it sounds like it is coming from the center of the dash where the dash intersects the windshield. But from the front passenger's seat it sounds like the rattle is coming from where the dash intersects the driver's door by the driver's window.

Any ideas?

I will start with the driver's window and door. Wonder if the headliner rattle you guys are talking about could actually be the source, but the direction of sound just SEEMS like it's down by the windshield.

:banghead:
 

·
Registered
2014 Standard SrX grey/black 2006 GTO
Joined
·
1,795 Posts
I solved the ocassionally creakling ultraview by buying hardtop '09 base V8.
But I do have a popping and slight knocking in the front suspension.
 

·
Registered
2007 SRX4 N*, 2004 Infinity G35 Coupe
Joined
·
2,005 Posts
b4z.....see my post in this thread. Post #26 on 2/24/10 @ 11:04am. Item #1.......bad insulators on the front sway bar. It can't hurt for you to have that checked out.
 

·
Registered
2007 SRX4 N*, 2004 Infinity G35 Coupe
Joined
·
2,005 Posts
After over 20 inches of rain in my neck of the woods thus far in March, the rear storage bin beneath the third row seat which serves as jack storage and third row headrests storage remains dry.
 

·
Registered
2009 SRX-4 Sport / TriCoatWhite
Joined
·
1,185 Posts
Discussion Starter #58
Despite the problems I have had with my SRX - I have been lucky enough to avoid the Wet Storage Bin syndrome so many SRX owners have experienced.

Knock in Roof - - for the time being, I jammed a piece of rubber between the glass and the frame... I'll attack the real problem at another time, but this is working quite well at removing the tapping sounds from over my head.
 

·
Registered
09 SRX V8 AWD Sport, 06 STS V8
Joined
·
159 Posts
Let me know if you find a solution to the window washer squirting into the air problem. I have that one too
Some unrelated searching caused me to stumble across a post that pointed out that the rear washer nozzle can be re-aimed by moving the little metal eyeball thing. Sure enough, grabbed a thumb tac and soon I had the nozzle pointing straight onto the rear window. Though some others might benefit from that find also.
 

·
Registered
2009 SRX-4 Sport / TriCoatWhite
Joined
·
1,185 Posts
Discussion Starter #60
Rear Squinter... In my case the issue was more evolved. When I hit the spray, the nozzle not only sprayed straight up, it also rotated back and forth. Of course, it is not supposed to do that!

I wish the rear sprayer made fan pattern spray like the windshield sprayers - - but that would be a bit much to ask of a GM car probably!

Planning an SRX Trip to Florida in May.. wooopeeee
 
41 - 60 of 480 Posts
Top