Cadillac Owners Forum banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
93 STS N*
Joined
·
76 Posts
Discussion Starter #1
Recently, out of nowhere my car will feel like it loses power and shifts down or something the engine light comes on and the only one I see is p056, but it usually only lasts like 5 seconds or so. What exactly is the problem?
 

·
Cadillac Owners Connoisseur
Joined
·
1,164 Posts
pimpjuice01 said:
Recently, out of nowhere my car will feel like it loses power and shifts down or something the engine light comes on and the only one I see is p056, but it usually only lasts like 5 seconds or so. What exactly is the problem?
It would be helpful to know what year and model car you have.

The translation for the code is "Transmission Input Speed Sensor." The sensor may be bad or the wiring or connector has a problem. I think if you use the Search feature above and look for P056 or Transmission Input Speed Sensor, you'll find lots of information about it and how to fix it.
 

·
Registered
93 STS N*
Joined
·
76 Posts
Discussion Starter #3
Oh yeah 93 STS 4.6 northstar.... I've kinda looked around but nothing made too much sence. It seems to be an 'expensive' as hell problem kinda getting scared need suggestions
 

·
Registered
93 STS N*
Joined
·
76 Posts
Discussion Starter #4 (Edited)
My car has lost every gear except one. The last code that turned on was po56 and I did a clear codes and I have no codes at all and only ONE gear what the heck is going on. I can't go over like 40kph without reving way high. The guy at Cadillac doesn't think the po56 would cause it to lose gears. Any help? Also Was told its a 4T60 transmission
 

·
Registered
94 ETC,97 STS
Joined
·
3,531 Posts
You should have a 4L80E. Losing gears is often solenoids but you would get different codes. Recheck the codes.
 

·
Registered
93 STS N*
Joined
·
76 Posts
Discussion Starter #6 (Edited)
naaa I drove for like 20 minutes trying to get home, didn't get a SINGLE code at all. Have no idea whats going wrong!!!!!!!!!!!!!!!!!!! was terrible flooring it like that ouch!!!.... The guy at cadillac took my serial number and said it was 4t60

help anyone NO codes, but last one was po56
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Does anyone know about the TCC PWM selonoid for a 2000 Deville? I am getting a P1860 code. How difficult is it to replace?
 

·
Registered
95 Aurora, 08 Z06
Joined
·
244 Posts
That should be a 4T80-E transaxle. Either that guy is a jackass or someone is seriously misinformed. I would never buy a 1993 though.
 

·
Registered
93 STS N*
Joined
·
76 Posts
Discussion Starter #9
Besides the fact of whatever transmission I have, does anybody have any clues why I lost all my gear? should I just replace the both shift solenoids I still have no codes, what else causes the limp mode
 
1 - 10 of 10 Posts
Top