Cadillac Owners Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
2013 ATS Performance 2.0T
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #1
As the title states.......today started car and was driving felt sluggish and got a CEL. Code pulled was P0010.

Car doesn't even feel like it boosting?????

Made an appointment for Friday to dealer. 2013 ATS 2.0T 26,000 miles second owner.

Anyone have this problem? Or have any advice?
 

·
Registered
Charger Scat Pack- Auto/Corvette LS3-Auto
Joined
·
2,433 Posts
P0010 - "A" Camshaft Position Actuator Circuit (Bank 1)

A P0010 code refers to the VVT (variable valve timing) or VCT (variable camshaft timing) components and the car's PCM (powertrain control module) That consists of an oil control valve (OCV), also called a solenoid valve and other components. Basically the check engine light and associated P0010 trouble code means that the voltage in the circuit has fallen below a set limit for a specific amount of time (varies by make/model/engine).
 

·
Registered
2013 ATS Performance 2.0T
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #3
Thanks for the response. Should I be worried? What could cause this? And finally, what should I expect the dealer to do?
 

·
Registered
2014 ATS4 Performance 3.6L, 2014 Jeep GC EcoDiesel
Joined
·
120 Posts
I recently had a P0024 code on my V6 ATS that would go off and on. It is a similar code, referring to the bank B camshaft position. The dealer replaced the camshaft actuator solenoid and I have not seen the CEL come back. I have noticed that my gas mileage has improved a noticeable amount since it was replaced.
 

·
Registered
2013 ATS Performance 2.0T
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #6
Thanks for the info. Car goes in Friday for service. I will update then.

Could this thing affect the turbo not working? It's not even boosting?
 
1 - 7 of 7 Posts
Top