Cadillac Owners Forum banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Cadillac
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
I have a 2004 CTS, 3.6. I tried to install an amp and speaker and now the car starts, idles for one second, and dies. Need help ASAP! What can I do?!?!
Thank you
 

·
Registered
07 CTS, Silver on Black, lux,Bose edition
Joined
·
47 Posts
First thing I would do is, unhook the amp and check for shorts and blown fuses.
 

·
Registered
Joined
·
41,011 Posts
cadillac04CTS--sorry you're having a problem; :welcome5: to the forum.
 

·
Registered
CTS 3.6L 5sp Auto Silver Smoke with Neutral Interior
Joined
·
998 Posts
It's a stretch, but check your MAF (mass air flow) sensor. If that's disconnected, the computer will shut down the engine in a second.

It could have gotten loosened for whatever reason.
 

·
Registered
2004 SLS/ 2004 CTS 3.6 (latest project/salvage)
Joined
·
13 Posts
Yes, what Smokin said. When I brought the wrecked cts home it would do exactly that-start every time for a second or two and quit. If either the MAF is unplugged OR the plumbing from the intake to the airbox is open/undone it will be those same symptoms. Good luck.:thumbsup:
 

·
Registered
2014 ATS 2.0T
Joined
·
70 Posts
Check the rubber hose that connects the filter box / mass air sensor to the intake manifold. I just had a problem about 30 minutes ago that sounds similar -- turned out the hose clamp was loose and the tube came off. Since the sensor had no vacuum, the engine would shut down.
 
1 - 11 of 11 Posts
Top