Cadillac Owners Forum banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Cadillac
Joined
·
23 Posts
Discussion Starter #1
So i just took a 250 mile trip back to school in my 94 FWB. When i got to my destination and went to restart the car, the engine was shaking heavy and then stalling. Then it wouldnt start. I gave it 10 minutes and it was hard starting it but giving it gas it turned over. I have been driving it for a few weeks and no problems since then. I have noticed a rougher idle and decreased fuel consumption (but i have had decreased fuel for a long while now, before this). Any ideas? Could it be O2 sensors?
Thanks
 

·
Super Moderator
2014 ELR
Joined
·
10,149 Posts
Could be a fuel pump that is getting bad. That is what mine ran like for a bit before it died...

Any codes? Do you have a fuel pressure tool?
 

·
Registered
Cadillac
Joined
·
23 Posts
Discussion Starter #3
i dont have a fuel pressure tool, but i can inquire with some neighbors.
Codes: parameter 01:128, parameter 4:127, parameter 5 : 34, and parameter 6: 6 ( one is a wheel speed sensor that i have had problems with, and i forget how high im supposed to read codes through).
Thanks
 

·
Registered
Fleetwoods
Joined
·
54 Posts
I had the same problem with a 95 and a 96 Cadillac FWB that I've owned and on both of them it ended up being the fuel pump.
 

·
Registered
Cadillac
Joined
·
23 Posts
Discussion Starter #5
if its fuel pump, would it be running as well as it has been for the last few weeks since i had the incident? since them its maby just had a slight miss. How can this be checked, fuel pressure gauge?
 

·
Registered
95 FWB 81SDV 96 FWB 94 Fleetwood
Joined
·
1,605 Posts
How many miles do you have on the car? If you have about 100K thats when spark plug wires and sparkplugs can start to misfire.... at a 100K I woud change the distrubtor cap and rotor, wires and plugs... and to change the cap you have to take off the water pump... so its best to to put on a new waterpump....Now fuel pumps seam to last a little longer... I see fuel pumps going around 140K to 180K...Dave
 

·
Registered
Cadillac
Joined
·
23 Posts
Discussion Starter #8
changed the plugs and wires about 20k miles ago or so. Car has just under 140k. I had an EGR valve code a while back, it was a split vacuum line. i had taken it off and checked it so i dont think its that. Is oxygen sensors even a potential ? Thanks
 
1 - 8 of 8 Posts
Top