Cadillac Owners Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
None
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1
plug.jpg

I just got the car , after changing the oil, and topping off some fluids. i took the car out for a fast run. Moments after slamming the gas the car goes into reduce engine power mode. When the car downshifts you can feel something is wrong. I notice that a tube is missing from that relay? or ground plug? i found the rear one lose and plugged it back in.

On my first run (with the lose hose) it Reduce engine power and throttle problem did come up.
After i plugged it back, just the reduce engine power.
 

·
Registered
None
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #2

·
Registered
2008 sts-v black raven 2004 cts black raven
Joined
·
468 Posts
I accidentally took my rear map sensor off when I pulled my engine cover off. Car felt as if the fuel pump was giving out. Reconnected and seafoamed it and it felt better. I'm going to clean the tb one day lol. But let's hope your reduce engine power stays off
 

·
Registered
07 STS V
Joined
·
12 Posts
http://www.cadillacforums.com/forums/cadillac-sts-v-series-forum/254668-question-about-these-hoses-coming-off.html

The front map sensor goes to the nipple in the intake runner in front. The middle map sensor is barometric. Don't hook any hoses to it. The rear one is for supercharger inlet air pressure. the line goes to one of the nipples by the throttle body.

found what i was looking for >_<.

But does anyone have an idea why the reduce engine power happens after flooring it for 2-5 secs,

Mine Does the same thing. Its fine if you ease into the throttle but if you jump on it power cuts then it slams into gear a few seconds later. This happens at any speed that i get on the pedal hard.

Did you ever figure out what was going on?
 

·
Registered
None
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #5 (Edited)
I accidentally took my rear map sensor off when I pulled my engine cover off. Car felt as if the fuel pump was giving out. Reconnected and seafoamed it and it felt better. I'm going to clean the tb one day lol. But let's hope your reduce engine power stays off
man i got the reduce engine power again, codes lead up to TB sensor , pcm/tcm, or pedal senor. when the car gets to its highest temp it goes limp. i changed the thermostat. God... i fix one problem and another problem shows up a week later...

----------

Mine Does the same thing. Its fine if you ease into the throttle but if you jump on it power cuts then it slams into gear a few seconds later. This happens at any speed that i get on the pedal hard.

Did you ever figure out what was going on?
i dont know what i did really. the reduce engine power stayed off for a while with injector cleaner and i found out that my rear wheel hub was lose and cutting the cable. https://instagram.com/p/11rnhmppvi/ the plug on the left side of the emergency brake cable... but Reduce power is back now from somewhere else. I'm checking into my Pedal sensor, Tcm, ECM, and TBs. I think the hard shifting is a whole other problem it self. ill let you know what i find. my other sts v just got in last week crashed but good for parts :]
 

·
Registered
2006 STS-V and 2007 STS-V The Murdalac
Joined
·
1,905 Posts
Are there any codes? Reduced power will surely set some. Let's start there.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top