Cadillac Owners Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
2014 CTS-V Coupe
Joined
·
2 Posts
i installed the airaid CAI on my 2014 coupe, ran great for 2 weeks then thew a mass air flow code "P0068". car goes into limp mode, traction lights come on. cleared the codes and reinstalled factory intake and the car did the same exact thing! has anyone ever had these issues? talked to a few people about it and they thought it might just need [to be] tuned? any info would be great thanks!
 

·
Registered
Gone; ‘09 V, ‘13 V coupe. Curr; ‘14 PG Vsport prem w/Kona interior
Joined
·
6,177 Posts
Double check to make sure everything is right and tight. Never heard of throwing a code after reinstalling the factory air box. I'd give it a few more days and see if it clears up on it's own. No tune is required with Airaid CAI's. Some have found it necessary with Hennessy CAI's due to a higher airflow increase.
 

·
Registered
2014 CTS-V Coupe
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #3
thanks. ive double checked everything so has the local dealer haha! only happens when the car gets above 4k rpm. unplug maf sensor and plug it back in then it comes out of limp mode and runs fine. does it with the airaid and factory now. think it would be worth just trying a new maf sensor?
 

·
Registered
11 CTS-V
Joined
·
46 Posts
I had same issues with my 2012 coupe recently. I had a New Era intake with a Moroso catch can. Engine light came on a week later and then traction control off with engine under reduced power. Turned off for 5 minutes for it to reset, but engine light stayed on. Took CAI off and brought to my local dealer and they said it was my catch can. Took it off and hoped for the best. Took 2 days and they all came back. Brought back and they said I had a SC pressure sensor go bad. They replaced it and said I was good to go. Light came on next morning, so it is back at dealer. Only problem is SC has 3 of the same sensors. They called me and said they ordered new SC. I will see, only have 30k miles on it
 
1 - 5 of 5 Posts
Top