Cadillac Owners Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
eldorado
Joined
·
125 Posts
Discussion Starter #1
I have a 93 eldorado touring and A/C is not working and some one has cut and bypassed (Hotwired compressor) to make it work, I have since made all repairs to this mess and and have come to the conclusion the problem is inside the car..I can ground green/White stripe wire in car by Pcm and A/C works.. Does the PCM controle the A/C or does the body controle mod? and where is the body controle mod located(What will it look like and size)And i have also tried resetting The pcm with a tip i found somewhere else that involved pressing auto and temp together to clear codes but that diddn't work(may not have done it right)? any help ? :banghead::banghead::banghead:
 

·
Registered
1926 Model T street rod, 2000 Jaguar XJ8, 1999 Corvette.
Joined
·
6,738 Posts
The computer provides a ground to turn on sensors and compressors as you have found out by grounding this wire. Do a google for anthonywhaukap and click on cadillac at the top of his web page regarding entering diagnostics. I think theres an A/C code held in the ECM that needs erased to enable a ground circuit thru the ECM.
 

·
Registered
1995
Joined
·
1 Posts
I have a 1995 Cadillac & the A/C works great sometimes, then it just quits cooling, then it may come back & start cooling later, anyone have the same problem?
 

·
Registered
1926 Model T street rod, 2000 Jaguar XJ8, 1999 Corvette.
Joined
·
6,738 Posts
Refer to answer above your post referring to that web site and pull the fault codes if any. Post back but post as a new thread please.
 

·
Registered
eldorado
Joined
·
125 Posts
Discussion Starter #5
The computer provides a ground to turn on sensors and compressors as you have found out by grounding this wire. Do a google for anthonywhaukap and click on cadillac at the top of his web page regarding entering diagnostics. I think theres an A/C code held in the ECM that needs erased to enable a ground circuit thru the ECM.
I had striped the interior out to have carpet shampooed and had the pcm out and when i put it back in to move car around the ac started working so i must just have a bad connection at the pcm? i claened the plug connections with some electrial cleaner and am hoping for the best..:welcome::welcome:
 
1 - 5 of 5 Posts
Top