Cadillac Owners Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
Hey guys. I've got a 2006 CTS 2.8 that is struggling to start, idling extremely rough, and has absolutely no power while in gear. It can't even roll under full throttle. The RPMs won't climb above 1500. The car shakes horribly.

The codes are: P0300, 302 304 306 (all cylinder misfire bank 2) P0347, P0393 (camshaft pos sensor A & B bank 2) and P0522 Eng Oil sensor circuit low voltage

I've replaced: All spark plugs and coil packs, both cam position sensors on bank 2, the VVT solenoid, crank position sensor, and tested the fuel. I'm not sure what to do at this point. If anyone has any experience I'd appreciate it. Thanks
 

·
Registered
2005 Base CTS work at Pullen solenoids Glass Factory for 36 and a half years
Joined
·
265 Posts
I would start by looking for some bad wires and check your grounds. Check voltage on battery when it's sitting there and then check it again when running should be about 14.5 when running and somewheres around 12.6 when it's just sitting. I would also put some fuel injector cleaner in just to help also.
Roy
 

·
Registered
2007 CTS 3.6 >131k miles
Joined
·
732 Posts
Hmm. Definitely sounds like a wiring problem for bank 2. As @TA Coupe suggested, check for bad or disconnected wires first. Wiring issue is much more likely than all those things failing at the same time.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #4
I've heard it could be the camshaft phaser. When I pulled the VVT solenoid there were metal shavings on it.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top