Cadillac Owners Forum banner
  • BEWARE OF SCAMMERS. Anyone trying to get your money should be checked out BEFORE you send anything anywhere.

Przekaźnik pompy paliwa 11 DTS ciągle się przepala po wymianie pompy paliwa i skrzynki przekaźników

6 reading
29K views 57 replies 21 participants last post by  Qccrobbie83  
#1 ·
Mam Cadillaca DTS z 2011 roku i w okresie świątecznym w zeszłym roku mój przekaźnik pompy paliwa zaczął się topić. Po wymianie przekaźnika około 3 razy, przeprowadziłem badania i wymieniłem pompę paliwa i skrzynkę przekaźników (zakupione fabrycznie nowe). Ale teraz, kilka miesięcy później, mój przekaźnik pompy paliwa zaczął się topić. Udało mi się wrócić do domu. I mam zapasowy przekaźnik pompy paliwa, ale nie wiem, jak długo mam czas, zanim zapasowy przekaźnik pompy paliwa przegrzeje się i spali. Nie jestem pewien, czy powinienem po prostu pozbyć się samochodu, czy istnieje rozwiązanie.

#3 ·
Awaria przekaźnika była częstym problemem, problem jest spowodowany przez pompę paliwa pobierającą nadmierny prąd, co powoduje nagrzewanie się przekaźnika i topienie bloku przekaźnika/bezpiecznika. Wymień pompę paliwa w zbiorniku oraz zespół bloku bezpieczników/centrali przekaźników.
Ale to jest problem. Wymieniłem już pompę paliwa i skrzynkę bezpieczników, ale przekaźnik pompy wciąż się topi. Co powinienem zrobić, jeśli nadal się topi po wymianie tych części?

#5 ·
Czy regularnie przewozisz pasażerów na tylnym siedzeniu? Jeśli tak, ciężki pasażer (lub regularne zajmowanie lewego tylnego siedzenia) może wywierać nacisk na pokrywę skrzynki bezpieczników i przesuwać przekaźnik na bok. Zdarzało się więcej tego typu incydentów z platformą siostrzaną Buick Lucerne, ale DTS doświadczył niektórych z tych samych problemów.

To mało prawdopodobne, ale GM wydało biuletyn techniczny dotyczący tego samego problemu dotyczącego Lucerne.

Na YouTube znajduje się film z naprawy Lucerne, który rozwiązuje ten problem --

#8 ·
Znalazłem prawdziwy problem. Najwyraźniej to nie był przekaźnik pompy paliwa. Mój samochód gasł z powodu czujnika położenia wału korbowego. Dziękuję wszystkim za pomoc.
Cześć, więc mój dt robi dokładnie to samo. Wymieniłem pompę i przekaźnik. Nie sądzę, żeby skrzynka bezpieczników była już zepsuta. W każdym razie powiedziałeś, że ostatecznie był to czujnik wału korbowego. Czy możesz mi wyjaśnić, dlaczego lub w jaki sposób wpływa to na przekaźnik? A może nie?

#9 ·
Kande, Witamy na CF !!!! Który rok DTS?

Jakie dokładnie są objawy gaśnięcia? Podczas rozgrzewania, jazdy, dobiegu, wolnych zakrętów - kiedy?

Awarie CKP (czujnika położenia wału korbowego) powodują losowe gaśnięcie przy niskich prędkościach z natychmiastowym ponownym uruchomieniem.

Zeskanuj samochód w dowolnym sklepie z częściami i zamieść tutaj znalezione kody usterek diagnostycznych i ich definicje.

Użyj tego linku, aby lepiej zdefiniować kody -

#12 ·
Kande, Witamy na CF !!!! Jaki rok DTS?

Jakie dokładnie są objawy gaśnięcia? Podczas rozgrzewania, jazdy, dobiegu, wolnych zakrętów - kiedy?

Awaria czujnika położenia wału korbowego (CKP) powoduje losowe gaśnięcie przy niskich prędkościach z natychmiastowym ponownym uruchomieniem.

Zeskanuj samochód w dowolnym sklepie z częściami i zamieść tutaj znalezione kody usterek diagnostycznych i ich definicje.

Użyj tego linku, aby lepiej zdefiniować kody -

Cześć, cieszę się, że znalazłem to forum. Uwielbiam mojego Cadillaca DTS v8 z 2008 roku. Nie jestem jeszcze gotowy, żeby się go pozbyć. Kilka miesięcy temu przeprowadziłem się do Pensacola na Florydzie i wszyscy, których tu poznałem, zachowują się tak, jakby Cadillac były inną rasą samochodów. Zawsze komentują, powodzenia w znalezieniu mechanika, który pracuje nad Cadillacami. Co wydaje mi się dziwne. Myślę, że po prostu rozmawiam z niewłaściwą rasą ludzi. Lol. Chodzi mi o to, że to Cadillac, do cholery!
W każdym razie moja pompa się zepsuła. Wtedy odkryłem, że przekaźnik się spalił. Kupiłem nowy przekaźnik i spróbowałem. Nic się nie stało. Myślę, że drugi przekaźnik spalił się z powodu uszkodzenia pompy. Więc poszedłem i wymieniłem pompę. Nic się nie stało. Dopóki nie włożyłem nowego przekaźnika. Uruchomił się od razu. Teraz przekaźniki ciągle się palą. Więc zgaduję, że moja skrzynka jest do niczego. Na początku tak nie myślałem, ponieważ nie było żadnych oznak topnienia ani niczego. Ale teraz zdaję sobie sprawę, że jeśli przekaźnik nie jest ustawiony pod odpowiednim kątem i nie ma na nim nacisku z siedzenia, to działa dłużej. Więc muszę zamówić to, jakkolwiek się to nazywa, pudełko. Lol.

#15 ·
Chciałem tylko przekazać aktualizację. Wymieniłem pompę paliwa. Wymieniłem również tylną skrzynkę bezpieczników. Która jest teraz wycofana z produkcji, więc znalezienie jednej zajęło chwilę. Od razu odpalił! Hurra. To było bardzo ekscytujące. Chociaż pojawił się nowy problem. Teraz otrzymuję powiadomienia o konieczności konserwacji systemu. Dotyczą one takich rzeczy jak kontrola trakcji, wspomaganie hamowania i nie pamiętam o drugiej rzeczy.

#16 ·
Mam 2008 DTS lux 2 z przebiegiem 90 000 mil i dzieje się to samo. Przekaźniki się spaliły, a skrzynka stopiła się. Więc zainstalowałem nową pompę paliwa Ac Delco, nową skrzynkę bezpieczników/przekaźników i nowy przekaźnik. To było rok temu. Teraz znowu to samo. Ten sam problem. Nikt też nie jeździ na tylnym siedzeniu. Jestem w porządku mechanikiem-amatorem, ale jestem osłupiały. Proszę o pomoc!

#18 · (Edited)
Nie zgadzam się. Z mojego doświadczenia z 2008 DTS wynika, że problemem jest sam moduł bezpieczników/przekaźników. Zrobiłem prosty obejście zabezpieczenia magistrali w moim i nigdy więcej nie miałem problemu. Kiedy słyszę o kimś z tym problemem, przekazuję im informacje, aby mogli wykonać tę operację.
Czy mogę dostać te informacje?

#19 ·
Czy mogę dostać te informacje? 414-403-5334
Cześć, osoba, której szukasz, dołączyła 17 dni temu i nie wygląda na to, żeby ponownie się zalogowała. Ale kto wie, może będziesz miał szczęście! Nie jestem pewien, czy to dobry pomysł, aby zamieszczać tutaj swój numer telefonu. Tak naprawdę nie wiem dlaczego, ale widziałem, że ludzie się na to krzywią. Być może uda Ci się znaleźć to, czego szukasz, przeszukując archiwa. Widziałem wiele napisane na ten temat. Powodzenia!

#20 ·
Jednym z powodów, dla których ludzie "krzywią się" na publikowanie danych kontaktowych, jest to, że ta ogromna światowa strona z ponad 350 000 "członków" jest opanowana przez spamerów i oszustów, którzy tylko czekają, aby złowić dużą rybę. Dzieje się tak codziennie.

Czy widziałeś kiedyś typowe posty typu "Wyślij e-mail do mojego kuzyna Joe na adres www.scammer.love.com - on ma jeden, który sprzeda ci tanio!" ? BINGO!

Najlepiej używać naszej funkcji "Konwersacje" (Wiadomość prywatna - PW).

#21 ·
.......... i FWIW, wiele zespołów pomp paliwa/czujników poziomu paliwa jest dostarczanych z większym złączem elektrycznym i wiązką, która jest wpinana w istniejącą wiązkę. Mniejszy ogólny opór elektryczny. Pamiętaj - ta pompa działa za każdym razem, gdy silnik jest WŁĄCZONY.

Zwróć uwagę na płaskie 4-stykowe złącze w przeciwieństwie do wczesnego kwadratowego 4-pinowego typu.

(DELPHI - oryginalny i ogromny ośrodek części/rozwoju dla GM. DELPHI i Lord byli twórcami/podmiotem licencyjnym dla każdego systemu MRC na świecie.)

#22 ·
Przepalony przekaźnik pompy paliwa 2009 DTS, stopił trochę skrzynki bezpieczników. Moja żona podróżowała (nie mogła jechać w czwartek 12-go, musiała jechać w piątek 13-go), w każdym razie dostałem nowy przekaźnik i jechałem samochodem 2,5 godziny do domu. Pobór prądu przez pompę wynosił 10A. Włożyłem nową skrzynkę bezpieczników i pompę paliwa Delphi (zgodnie z postem na Rockauto pobiera 10A, z notatką (68) obok (czy to Fahrenheita?). Przetestowałem prąd na nowej pompie, wynosi 12,5 i dzisiaj jest około 40F na zewnątrz, jeśli to robi różnicę. Obwód 20A, ale okablowanie jest tak małe, nie wiem, jak im się to udaje... czy im się udaje. Nowa skrzynka bezpieczników przyszła z krótszym przekaźnikiem i zauważyłem, że pierwszy zamiennik wysokiego przekaźnika, który dostałem, miał nowy numer części. Ludzie rzadko siedzą na tylnym siedzeniu, brak oznak kontaktu z siedzeniem ze starą skrzynką bezpieczników. Więc, czy 12,5A to za dużo i czy cały ten problem może wynikać z za małego przekaźnika OEM? Samochód ma 108 000 mil przebiegu.

#23 ·
2009 DTS przekaźnik pompy paliwa spalił się, stopił trochę skrzynki bezpieczników. Moja żona podróżowała (nie mogła jechać w czwartek 12., musiała jechać w piątek 13.), w każdym razie dostałem nowy przekaźnik i przejechałem samochodem 2,5 godziny do domu. Pobór prądu przez pompę wynosił 10A. Założyłem nową skrzynkę bezpieczników i pompę paliwa Delphi (zgodnie z postem na Rockauto pobiera 10A, z notatką (68) obok (czy to Fahrenheita?). Przetestowałem prąd na nowej pompie, wynosi 12,5 i dzisiaj jest około 40F na zewnątrz, jeśli to robi różnicę. Obwód 20A, ale okablowanie jest tak małe, nie wiem, jak im się to udaje... czy im się udaje.

Nowa skrzynka bezpieczników została dostarczona z krótszym przekaźnikiem i zauważyłem, że pierwszy zamiennik wysokiego przekaźnika, który dostałem, miał nowy numer części.

Ludzie rzadko siedzą na tylnym siedzeniu, brak oznak kontaktu z siedzeniem ze starą skrzynką bezpieczników.

Zatem, czy 12,5A to za dużo i czy cały ten problem może wynikać z zaniżonego przekaźnika OEM? Samochód ma 108 000 mil przebiegu.
przeniosłem mój przekaźnik poza skrzynkę bezpieczników. Przekaźniki mogą się nagrzewać. Kiedy pin 12 V dla przekaźnika się nagrzeje (z powodu ograniczonej lokalizacji i ciasnych warunków) wystarczająco, odkształca się i nie jest już solidnym połączeniem. Złe połączenie równa się zwiększonemu ciepłu na połączeniu. I to trwa do momentu zwęglenia się gówna.
Image

widać dziurę obok bezpiecznika 10 amperów zniszczoną. Weź przewód i idź bezpośrednio z głównego wejścia 12 V do panelu bezpieczników i bezpośrednio do pinu wejściowego 12 V przekaźnika. Zrób pigtails i idź od przekaźnika do odpowiednich otworów na panelu bezpieczników. Zabezpiecz przekaźnik poza skrzynką (wytnij szczelinę w plastikowej osłonie, aby przewody pigtail przeszły)
Image

Image

tak..Użyłem kabla głośnikowego😂

#48 ·
przeniosłem mój przekaźnik poza skrzynkę bezpieczników. Przekaźniki mogą się nagrzewać. Gdy pin 12 V dla przekaźnika się nagrzeje (z powodu ograniczonej lokalizacji i ciasnych warunków), odkształca się i przestaje być solidnym połączeniem. Złe połączenie równa się zwiększonemu ciepłu na połączeniu. I to trwa, aż gówno się zwęgli. View attachment 647780
można zobaczyć dziurę obok bezpiecznika 10 A zniszczoną. Weź przewód i idź bezpośrednio z głównego wejścia 12 V do skrzynki bezpieczników i bezpośrednio do pinu wejściowego 12 V przekaźnika. Zrób pigtails i przejdź od przekaźnika do odpowiednich otworów na panelu bezpieczników. Zabezpiecz przekaźnik poza skrzynką (wytnij szczelinę w plastikowej osłonie, aby przewody pigtail przeszły)
View attachment 647781
View attachment 647782
tak..Użyłem kabla głośnikowego😂
To^ zanim znalazłem ten wątek, wymieniłem pompę paliwa, 09 Cadillac DTS, myśląc, że to ona powoduje ciągłe spalanie przekaźnika (chociaż miałem dokładnie te same ślady przypaleń na dokładnie tym samym zacisku, co na twoim zdjęciu) i wciąż smażyłem przekaźniki. I można było to dość dobrze zauważyć natychmiast, ponieważ jeśli samochód był włączony nawet przez kilka minut, przekaźnik był gorący jak ogień. Więc znalazłem to... podłączyłem ją tak samo jak na zdjęciu i voila. Miałem ją włączoną na podjeździe przez kilka godzin tego ranka i nie tylko nie spaliła przekaźnika, ale była ledwo ciepła. Pan jest geniuszem. Moim następnym krokiem była wymiana całej skrzynki bezpieczników, ale w mojej okolicy nie mamy nikogo, kto pracuje nad Cadillacami, więc nie trzeba dodawać, że jestem bardzo wdzięczny za opublikowanie tego, ponieważ zaoszczędziło mi setki, jeśli nie tysiące dolarów na naprawie lub po prostu kupnie nowego pojazdu, ponieważ chociaż kocham mojego DTS, zdecydowanie wymagało to trochę tlc, aby go utrzymać. Jeszcze raz dziękuję, a jeśli ktoś inny ma zacisk, który wygląda tak samo, okablowanie było pestką, kosztowało mnie 20 dolarów w łopatach i drutach itp. i zajęło może 30 minut.

#25 ·
Dziękuję

Myślę, że zastosuję się do twojego planu

Jakieś przemyślenia na temat nowej pompy Delphi pobierającej więcej amperów niż jest to dla niej przewidziane, lub niż stara?

Jeszcze raz dziękuję
I ta nowa pompa wydaje się głośna

Czy ktoś jeszcze może łatwo usłyszeć swoją z wnętrza samochodu? Nie pamiętam, żebym słyszał starą, ale może nigdy tego nie zauważyłem

Dzięki

#26 ·
Mój zamienny zespół pompy DELPHI (2014) jest martwy i cichy (no cóż, może ledwo słyszalne buczenie), z wyjątkiem sytuacji, gdy poziom paliwa jest bardzo niski. ZŁY pomysł, aby jeździć tymi samochodami z mniej niż 1/4 zbiornika.

Może jakaś nie(dźwiękowo)izolowana część pompy wibruje o zbiornik?

#27 ·
Mój zamiennik pompy DELPHI (2014) jest cichy jak makiem zasiał (no cóż, może ledwo słyszalne buczenie), z wyjątkiem sytuacji, gdy poziom paliwa jest bardzo niski. ZŁY pomysł, aby jeździć tymi samochodami z mniej niż 1/4 zbiornika.

Może jakaś nie(dźwiękowo)izolowana część pompy wibruje o zbiornik?
Dzięki

wydawało się głośne, zanim to zamknąłem

w połączeniu z wyższym poborem prądu myślę, że zła pompa

latem zeszłego roku dostałem złą Delphi do innego pojazdu

obudowa była pęknięta

cenię pomoc

#32 ·
Dobra lektura. Mam teraz ten sam problem. Czekam na moją pompę. Powiedzieli, że będzie tu jutro. Włożyłem do niego nowy przekaźnik, który wytrzymał 1 uruchomienie i przeniosłem się na inne miejsce parkingowe. Uruchomiłem wczoraj rano, żeby się rozgrzał i uruchomił się, ale wyszedłem i spróbowałem go ponownie uruchomić i się nie uruchomił. Jeszcze na to nie spojrzałem, byłem wkurzony. Myślę, że mogę odizolować przekaźnik jak w poście powyżej.

#33 ·
Współczuję ci. Bardzo frustrujące. Jestem dzieckiem z farmy, które zostało inżynierem, pracowałem dla firmy Caterpillar przez wiele lat, a ten system jest całkowicie niedopracowany. Po moim pięknym, ale zawodnym Concours z 94 roku przysiągłem sobie, że zrezygnuję z Cadillaców, ale w 2016 roku oferta na ten była zbyt dobra, żeby ją odrzucić i potrzebowałem samochodu. 2009 DTS, 18 000 mil za 5500 $ od starszego przyjaciela rodziny, który musiał zrezygnować z jazdy.

W każdym razie, sprawdziłem moją 2. nową pompę (pierwsza wymiana była głośniejsza niż ta i pobierała 12,5 A) i nadal pobiera 12 A, znamionowa wartość to 10. Miałem nadzieję, że pompa się "dotrze". Oryginalna pompa, która ostatecznie nie była problemem, pobierała tylko 10 A. Używane zamienniki Delphi. Delphi ma problemy z jakością, ale ze wszystkiego, co czytam, wynika, że to oni są tymi, których należy użyć.

Był wątek na temat umieszczenia przekaźnika poza skrzynką bezpieczników, co prawdopodobnie bardzo by pomogło, po prostu jeszcze tego nie zrobiłem. Chyba jestem powolnym uczniem... i zbyt zajęty, żeby ciągle się tym zajmować.

Przekaźnik się nie nagrzewa. Moja nowa skrzynka bezpieczników została dostarczona z krótszym i mam nadzieję, że wytrzymalszym przekaźnikiem.

Nie mam zaufania do tego samochodu, jeśli chodzi o podróż. Właśnie wymieniłem paski przy 110 000 milach. Nie powinno być konieczności podnoszenia silnika, aby wymienić pasek. Pasek pompy wodnej zaczął się rozdzielać wzdłuż rowków.

Silnik zaczyna bardziej przeciekać olej. Został uszczelniony, zanim go dostałem przy 12 000 milach. Mam nadzieję, że to pokrywy zaworów, ale na razie olej jest tańszy niż praca nad nim. Bardzo chciałbym pozbyć się tego samochodu i kupić kolejną ciężarówkę RAM, ale liczby się nie zgadzają w tej chwili; samochód nie jest wiele wart; 2500 $, myślę.

Przed 60 tysiącami mil łożyska kół przednich, tylne amortyzatory, górna płyta kolumny resorującej po jednej stronie itp. Mój Concorde z 1997 roku przy 297 000 milach miał kilka problemów po drodze, ale nigdy nie włożyłem do niego łożyska koła.

Wygląda na to, że GM wkłada najtańsze części do swojej flagowej linii.

Nie powinienem tego mówić grupie fanów Cadillaca, zwłaszcza że nie chcę zostać zbanowany z forum i jestem ogromnym fanem samochodów z 1976 roku i starszych, ale to mój ostatni Caddy.

Więc jeśli ktoś zna kogoś, kto chce przepłacić za wciąż świetnie wyglądającego DTS, dajcie mi znać, powinniśmy porozmawiać.

#34 ·
Pasek pompy wodnej zaczynał się rozwarstwiać wzdłuż rowków.
Czy wymieniłeś rolkę napinacza paska pompy wodnej? Typowa część ulegająca awarii przy ~75 000 milach. Nie ma potrzeby wymiany całego napinacza.

#36 ·
„Kręci się świetnie” może być mylące, ponieważ „dobre” łożysko koła pasowego z wystarczającą ilością smaru NIE będzie się kręcić - będzie „lepkie” i lepkie po obróceniu ręką.

Nowy napinacz = nowe koło pasowe - Gates/DAYCO