Współczuję ci. Bardzo frustrujące. Jestem dzieckiem z farmy, które zostało inżynierem, pracowałem dla firmy Caterpillar przez wiele lat, a ten system jest całkowicie niedopracowany. Po moim pięknym, ale zawodnym Concours z 94 roku przysiągłem sobie, że zrezygnuję z Cadillaców, ale w 2016 roku oferta na ten była zbyt dobra, żeby ją odrzucić i potrzebowałem samochodu. 2009 DTS, 18 000 mil za 5500 $ od starszego przyjaciela rodziny, który musiał zrezygnować z jazdy.
W każdym razie, sprawdziłem moją 2. nową pompę (pierwsza wymiana była głośniejsza niż ta i pobierała 12,5 A) i nadal pobiera 12 A, znamionowa wartość to 10. Miałem nadzieję, że pompa się "dotrze". Oryginalna pompa, która ostatecznie nie była problemem, pobierała tylko 10 A. Używane zamienniki Delphi. Delphi ma problemy z jakością, ale ze wszystkiego, co czytam, wynika, że to oni są tymi, których należy użyć.
Był wątek na temat umieszczenia przekaźnika poza skrzynką bezpieczników, co prawdopodobnie bardzo by pomogło, po prostu jeszcze tego nie zrobiłem. Chyba jestem powolnym uczniem... i zbyt zajęty, żeby ciągle się tym zajmować.
Przekaźnik się nie nagrzewa. Moja nowa skrzynka bezpieczników została dostarczona z krótszym i mam nadzieję, że wytrzymalszym przekaźnikiem.
Nie mam zaufania do tego samochodu, jeśli chodzi o podróż. Właśnie wymieniłem paski przy 110 000 milach. Nie powinno być konieczności podnoszenia silnika, aby wymienić pasek. Pasek pompy wodnej zaczął się rozdzielać wzdłuż rowków.
Silnik zaczyna bardziej przeciekać olej. Został uszczelniony, zanim go dostałem przy 12 000 milach. Mam nadzieję, że to pokrywy zaworów, ale na razie olej jest tańszy niż praca nad nim. Bardzo chciałbym pozbyć się tego samochodu i kupić kolejną ciężarówkę RAM, ale liczby się nie zgadzają w tej chwili; samochód nie jest wiele wart; 2500 $, myślę.
Przed 60 tysiącami mil łożyska kół przednich, tylne amortyzatory, górna płyta kolumny resorującej po jednej stronie itp. Mój Concorde z 1997 roku przy 297 000 milach miał kilka problemów po drodze, ale nigdy nie włożyłem do niego łożyska koła.
Wygląda na to, że GM wkłada najtańsze części do swojej flagowej linii.
Nie powinienem tego mówić grupie fanów Cadillaca, zwłaszcza że nie chcę zostać zbanowany z forum i jestem ogromnym fanem samochodów z 1976 roku i starszych, ale to mój ostatni Caddy.
Więc jeśli ktoś zna kogoś, kto chce przepłacić za wciąż świetnie wyglądającego DTS, dajcie mi znać, powinniśmy porozmawiać.