Cadillac Owners Forum banner

1 - 20 of 21 Posts

·
Registered
'06 CTS Lux Perf Pkg, '05 Escalade 2WD & '15 ATS4 Coupe Performance
Joined
·
101 Posts
Discussion Starter #1
Hi folks. I dunno if my Esci is having problems or not. My trans temp guage sems to be reading unusually high; 150-250 'ish. It typically only runs just a smidge off the bottom reading and only rising to the first mark 125? if I sit idling for an extended period of time. It is shifting fine and pulls my trailer effortlessly so I can't tell if this is a case of TMI or not. Has anybody had any experiences with this?

TIA,
~alan
 

·
Registered
08 Escalade ESV awd, 05 Yukon Xl Denali awd, 06 SRX sold
Joined
·
1,852 Posts
Mine used to run like that till i upgraded the cooler, probably didn't need to but I'm a lot more comfortable seeing my trans temp stay below half while towing thru the Arizona desert
 

·
Registered
'06 CTS Lux Perf Pkg, '05 Escalade 2WD & '15 ATS4 Coupe Performance
Joined
·
101 Posts
Discussion Starter #4
I forgot to add that a cooler was added a few years ago when I ad the trans repaired. Also, the fluid is at the proper level and is cherry red in color.
 

·
Registered
08 Escalade ESV awd, 05 Yukon Xl Denali awd, 06 SRX sold
Joined
·
1,852 Posts
What size is the cooler, i have the tru cool 40k
 

·
Registered
'06 CTS Lux Perf Pkg, '05 Escalade 2WD & '15 ATS4 Coupe Performance
Joined
·
101 Posts
Discussion Starter #6
IDK. The trans was rebuilt by Dom Balducci about three years ago. He put the trans cooler on it then. I thoght about getting a flush but I'm not too convinced that is a good practice since the trans is a sealed system.
 

·
Registered
08 Escalade ESV awd, 05 Yukon Xl Denali awd, 06 SRX sold
Joined
·
1,852 Posts
Oh ok, generally some trans shops require a cooler replacement to retain warranty on the rebuild so the cooler could still be stock equivalent
 

·
Registered
'06 CTS Lux Perf Pkg, '05 Escalade 2WD & '15 ATS4 Coupe Performance
Joined
·
101 Posts
Discussion Starter #8
Yes, Balducci's Automotive pointed that out when he explained he put mine in series with the factory installation. Cooler installation aside, I think it is noteworthy this condition was sudden, not gradual. I made an appointment this afternoon with the dealer for an evaluation / repair. The cost of the checkout will be $140 or less if they can fix a minor problem. They did mention the '05 has a history of dash instrument pod assembly failure causing bad readings. I had noticed my tachometer pegged out a couple of times but reading normal now. I don't remember if the two incidents happened simultaneously or not. btw...I can't go back to Balducci's now (although I really wish I could) because I am on another side of the country now. He is in NJ and I'm in TX.
 

·
Registered
ESCALADE ESV PLATINUM
Joined
·
186 Posts
thats how my cluster went bad it started with tach pegging and also 05
Yes, Balducci's Automotive pointed that out when he explained he put mine in series with the factory installation. Cooler installation aside, I think it is noteworthy this condition was sudden, not gradual. I made an appointment this afternoon with the dealer for an evaluation / repair. The cost of the checkout will be $140 or less if they can fix a minor problem. They did mention the '05 has a history of dash instrument pod assembly failure causing bad readings. I had noticed my tachometer pegged out a couple of times but reading normal now. I don't remember if the two incidents happened simultaneously or not. btw...I can't go back to Balducci's now (although I really wish I could) because I am on another side of the country now. He is in NJ and I'm in TX.
 

·
Registered
'06 CTS Lux Perf Pkg, '05 Escalade 2WD & '15 ATS4 Coupe Performance
Joined
·
101 Posts
Discussion Starter #10
thats how my cluster went bad it started with tach pegging and also 05
Oh! OK! So when you cluster went bad, did you lose any functionality? The engine or power didn't shutdown or anything, just no or bad readings in the cluster?

Thanx for the input!
~alan
 

·
Registered
ESCALADE ESV PLATINUM
Joined
·
186 Posts
i just found a dash repair guy he came to my house changed all my stepper motors in my cluster and i had him put blue led's in.and oh as for your question no .
 

·
Registered
08 Escalade ESV awd, 05 Yukon Xl Denali awd, 06 SRX sold
Joined
·
1,852 Posts
Yeah I'm in cali too and they are all up and down craigslist
 

·
Registered
Joined
·
132 Posts
Nothing on Craigslist in Michigan. Contacted a handful of repair facilities that I googled and they all said that they don't work on 02's. I'll keep looking. Cadillac man gave me a lead.
 

·
Registered
ESCALADE ESV PLATINUM
Joined
·
186 Posts
I read your last post and I looked for the guy who did my cluster and I found him but he only list 2003-2006http://sfbay.craigslist.org/sby/aos/4967819220.html
Nothing on Craigslist in Michigan. Contacted a handful of repair facilities that I googled and they all said that they don't work on 02's. I'll keep looking. Cadillac man gave me a lead.
----------

give him a call
I read your last post and I looked for the guy who did my cluster and I found him but he only list 2003-2006http://sfbay.craigslist.org/sby/aos/4967819220.html
 

·
Registered
'06 CTS Lux Perf Pkg, '05 Escalade 2WD & '15 ATS4 Coupe Performance
Joined
·
101 Posts
Discussion Starter #18
Well, I couldn't take the suspense any longer. I took the Esci to the dealer yesterday to be checked. I'll keep ya posted on the diagnosis.
 

·
Registered
'06 CTS Lux Perf Pkg, '05 Escalade 2WD & '15 ATS4 Coupe Performance
Joined
·
101 Posts
Discussion Starter #20
OK folks. It turns out my instrument cluster is bad. They have to remove it and send it away to be rebuilt. The service manager said it would not cause any other failures. Over the weekend, my oil pressure gauge was pegged to the right. Cadillac wants $795 for the repair. Gotta thnk about it for awhile. Thanks to all for your input!

~alan
 
1 - 20 of 21 Posts
Top