Cadillac Owners Forum banner

1 - 20 of 48 Posts

·
Registered
2005 Cadillac STS Northstar V8
Joined
·
248 Posts
Discussion Starter #1
Trying to get remote start to work on my 05 sts the remote has a 1 on the back I know some said if its 3/4 it won't work. I hit lock twice and hold the start button on remote and orange front lights flash but no startup. Any help much appreciated. Also how can I make it beep when I lock the doors twice I like that feature
 

·
Registered
2006 STS V8 1SF RWD
Joined
·
6,390 Posts
:yeah: the presence of the CEL disables it.

Do you have NAV?

The remote start feature has to be enabled for each fob as well, I know how to do it with NAV, not sure if you don't have it.

Have you tried fob #2 by chance?
 

·
Premium Member
2006 STS V8 AWD, '95 Ford Ranger
Joined
·
28,949 Posts
The designation of fobs as being #1 or #2 has nothing to do with the number on the fob. It refers to the order in which they were programmed. All fobs are the same electronically. Only the programming makes one fob different from another. If the fob was programmed 3rd or 4th in order it will not operate the remote start and the memory functions cannot be saved. Read your manual.
 

·
Registered
2006 STS4 V8 1SG & 2007 STS V8 1SE
Joined
·
8,178 Posts
The procedure you described was wrong. I'll assume you have the fob matched correctly as 1 or 2 and have the option turned on (even if you're w/o Nav).

Press Lock. The lights should flash.
Press & hold Start for a second. The car will start and parking lights will come on.

If you have had any recent waning lights, remote start may be disabled.

----------

If you have Nav, set the driver greetings. If you don't see them as you start the car, your fob isn't matched as 1 or 2.
 

·
Registered
2005 Cadillac STS Northstar V8
Joined
·
248 Posts
Discussion Starter #6
No NAV and no CEL I will look for my other remote and report back if I have any luck

----------

No NAV and no cel. Tried with my second remote with no luck either. After I hold the start button the parking lights flash and that's it not startup

----------

How would I know if I have remote start on or not without NAV ??
 

·
Registered
2006 Cadillac STS4
Joined
·
84 Posts
not sure of the difference, but on my 06 STS without NAV. You must go to setup menu thru the radio. You should have 4 function keys (buttons) around radio display. One should say setup. click that, then I believe driver preference. There will be a list of things you can enable and disable on the car, including Remote Start. If you don't don't have the setup key around radio display, then someone has changed the home keys and that, I don't know how to adjust., other than disconecting battery and hoping it defaults back to factory settings.
 

·
Registered
2005 Cadillac STS Northstar V8
Joined
·
248 Posts
Discussion Starter #8
Thanks fly!! Went into the setup menu and remote start was on so I turned it off and shut off car. Then turned car on and put it back on and now it works!! Woohoo also put the beep when you look doors on too. Thanks again for help
 

·
Premium Member
2006 STS V8 AWD, '95 Ford Ranger
Joined
·
28,949 Posts
The procedure you described was wrong. I'll assume you have the fob matched correctly as 1 or 2 and have the option turned on (even if you're w/o Nav).

Press Lock. The lights should flash.
Press & hold Start for a second. The car will start and parking lights will come on.

If you have had any recent waning lights, remote start may be disabled.

----------

If you have Nav, set the driver greetings. If you don't see them as you start the car, your fob isn't matched as 1 or 2.
On my '06 I push the lock button once and then the start button for a count of at least four to get it to remote start. If I push the start button for just a second or so after pushing the lock nothing happens and the car doesn't start.
 

·
Registered
2005 Cadillac STS Northstar V8
Joined
·
248 Posts
Discussion Starter #10
Yeah I got it now it was something in the system I had to turn on. What are the buttons you push to turn it off I know on my yukon if you hold start and lock it shuts off
 

·
Registered
2005 Cadillac STS Northstar V8
Joined
·
248 Posts
Discussion Starter #12
Actually there is I just figured it out if you did the remote start hit and hold start and unlock
 

·
Registered
2006 STS V8 1SF RWD
Joined
·
6,390 Posts
My 06 shuts off with another push of the start button if started remotely.

Also, mine seems to have a timer of approx. 10 or 12 minutes. Is that normal?
 

·
Registered
2006 STS4 V8 1SG & 2007 STS V8 1SE
Joined
·
8,178 Posts
You can also extend the runtime once for another 10 minutes. There's a maximum total of 20 minutes but unless you let it shutdown after the first 10 minutes, you can only approach the maximum. (It doesn't add 10 minutes to the runtime, it just sets the run time back to 10 minutes.)
 

·
Registered
2006 sts
Joined
·
32 Posts
Seems once I remote start and it shuts down after it times out, it won't let me re remote start, is that normal?
 

·
Registered
2007 STS-V, 2007 Escalade, 2003 Escalade EXT, 2014 ELR
Joined
·
825 Posts
Are you maybe canelling out the remote start by hitting the lock button twice? For my 07 you hit lock once then press and hold the start button. If you hit the lock button twice it flashes the lights and chirps the horn on mine.
 

·
Registered
08 STS4 V8 1SG & 04 SRX4 V8 & 01 Monte SS
Joined
·
4,969 Posts
No! Should allow you to remote start twice in a row
If you remote start and it runs for 2 minutes and you tell it to run another 10 it will run for 12 mins and shutdown until you start normally again, it will refuse to remote start again or allow you to extend it again.
 
1 - 20 of 48 Posts
Top