Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

Results 1 to 6 of 6

Thread: bad coolant temp sensor?

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    4

    bad coolant temp sensor?

    The digital temp readout started going wacky on my 94 SLS ,so without pulling any codes I picked up a new temp sensor ($7) ,the only problem is that I cant seem to locate it under the hood . Ive looked in all of the common places and I dont really feel like buying a manual ,can any one help me wiht this?


  2. Remove Advertisements
    CadillacForums.com
    Advertisements
     

  3. #2
    eldorado1 is offline Cadillac Owners Connoisseur
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    FL
    Posts
    2,250

    Re: bad coolant temp sensor?

    it's in the rear head on the side facing the transmission.

  4. #3
    mcowden is offline Cadillac Owners Connoisseur
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    1,164

    Re: bad coolant temp sensor?

    Quote Originally Posted by dslide
    The digital temp readout started going wacky on my 94 SLS ,so without pulling any codes I picked up a new temp sensor ($7) ,the only problem is that I cant seem to locate it under the hood . Ive looked in all of the common places and I dont really feel like buying a manual ,can any one help me wiht this?
    What exactly was the digital temp readout doing? I believe eldorado1 is correct about the location of the temp sensor. Please give us details about how it was behaving that prompted you to change it.
    Mike

  5. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    4

    Re: bad coolant temp sensor?

    the cad starts fine and the temp display is erratic on the temperature jump ,say from 85 to 175 then back to 100 and so on and within a minute or so of startup the the display flashes engine hot when the coolant is still cold and goes into "camel" mode.thanks for that location on the sensor ,I'll be checkin that tomorrow

  6. #5
    mcowden is offline Cadillac Owners Connoisseur
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    1,164

    Re: bad coolant temp sensor?

    Quote Originally Posted by dslide
    the cad starts fine and the temp display is erratic on the temperature jump ,say from 85 to 175 then back to 100 and so on and within a minute or so of startup the the display flashes engine hot when the coolant is still cold and goes into "camel" mode.thanks for that location on the sensor ,I'll be checkin that tomorrow
    Thanks for detailing the symptoms for us. Hopefully the new sensor will clear it up for you. Please do come back and let us know how it works out for you, or if you have any questions.
    Mike

  7. #6
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Staten Island, NY
    Posts
    577

    Re: bad coolant temp sensor?

    I got the same problem in the past. I killed two days to change the sensor and it was a bad computer after all. I found another 3 owners with the same computer problem (and it's interesting all of them have a 94). It's important: IF THIS ERRATIC READINGS HAPPENED ONLY WHEN ENGINE IS COLD, LESS THAN ~120F (~50C), OR ONLY IF ENGINE' TEMPERATURE IS HIGHER THAN ~120F (~50C) - IT'S DEFENETELY BAD COMPUTER. If it continue to be erratic after reaching 120F (in your case) it's probably sensor or wire short.


Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum