Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

Results 1 to 6 of 6

Thread: service engine light is on

  1. #1
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    sj
    Age
    33
    Posts
    7

    service engine light is on

    ok, i just installed an k@n cone filter, on the end of my stock intake tube, i moved the air temp sensor and placedit onto the elbow and whatnot, a relativiley clean and professional installation, needless to say i drove around for a while and everything was peachy, then all of a sudden i felt a pop, then the car started to buck and run like shit, hesitating and stalling, the check engine light came on and i got a service emission systems message on the DIC. when the light turned off the car ran smooth as hell, then the light came back on and has been on ever since, i thought maybe it was the o2 sensors from all the extra air the engine is getting but im actually baffled, and concerned b/c im hoping i didnt mess anythign up b/c caddies arent the cheapest cars to fix, has anyone had the same problem? and info on how to fix this and what to do would be greatly accpeted.

    thanks


  2. Remove Advertisements
    CadillacForums.com
    Advertisements
     

  3. #2
    elwesso's Avatar
    elwesso is offline Cadillac Owners Master
    Automobile(s): 2005 CTS-V, 1994 Infiniti Q45
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Indiana
    Posts
    7,661

    Re: service engine light is on

    Sounds to me like you messed up the MAF..... Maybe.....

    Do an OBD..... Tell us what codes come up......

    Do that by pressing off/warmer at the same time, and telling us what codes come up........

  4. #3
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    sj
    Age
    33
    Posts
    7
    ok i did the obd test and i got a bunch of numbers

    pc 0113
    pc 0101
    pc 1111
    pc 1520
    pc 1599
    then i got
    no ipc
    no sdm
    no tcs
    no acm
    no rss
    no pzm
    no irc
    then i got
    rf 2560
    then i got
    pcm?

    where can i go to look up these codes to figure the hell out whats wrong?

  5. #4
    zonie77 is offline Cadillac Owners Connoisseur
    Automobile(s): 94 ETC,97 STS
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Arizona
    Posts
    3,531
    I don't have a manual here but have you tried replacing the stock setup and seeing if it runs OK?

  6. #5
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    sj
    Age
    33
    Posts
    7
    judging by the codes that i got i figured out the problem a P0101, and a P 0113, and a P 111 all indicate intake air temp sensor problems,when is installed the new intake setup i had to relocate the intake air temp sensor to the new pipe going into the intake, if im not mistaken those damn thing are real sensitive, i dropped that bitch on the ground when i pryed it loose from the stock intake box, i probably broke it and thats why my car is runnin like shit, good thing i work at and auto parts store, get the goods cheap! and good thing for this website i hope this is the problem and i can fix it

  7. #6
    elwesso's Avatar
    elwesso is offline Cadillac Owners Master
    Automobile(s): 2005 CTS-V, 1994 Infiniti Q45
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Indiana
    Posts
    7,661

    Re: service engine light is on

    To interprit the codes...... Simply goto the lounge and look in the HELPFUL CADDY LINKS thread...... There are a few websites that translate them.......!


Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum