I need help
Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds / (Old System)

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

CadillacForums.com is the premier Cadillac Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
Northstar Engines and System Technical Discussion Discussion, I need help in Cadillac Engine Technical Discussion; changed the camshaft sensor and still have p041 code on cadillac 94 sts...
  1. #1
    Moezy is offline Cadillac Owners Fanatic
    Automobile(s): Cadillac
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    103

    I need help

    changed the camshaft sensor and still have p041 code on cadillac 94 sts

  2. Remove Advertisements
    CadillacForums.com
    Advertisements
     

  3. #2
    chubbyranger is offline Cadillac Owners Connoisseur
    Automobile(s): 99 Seville STS, 08 STS4 N* 1SG F55
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    The Ocean State
    Age
    51
    Posts
    3,516

    Re: I need help

    Did you change both sensors? I think there are 2 but not positive for your year. Usually posted as an upper and lower sensor. Search CKP here. You'll get a lot to wade through but your answer should be here.

  4. #3
    Submariner409's Avatar
    Submariner409 is offline If it won't run, stick on fender vents
    Automobile(s): 2002.5 F55 STS/65500mi, 2004 Ford F150 SuperCab4x4
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    MD Eastern Shore - Kent Island
    Age
    74
    Posts
    45,527

    Re: I need help

    P041....CaMshaft Position sensor (CMP) signal fault. The single sensor in the drive belt end of the rear cam cover ? Held in by a 10mm bolt, and murder to get to ?

    If that's it, you're in the wiring harness tracing business. Might be a dirty connector.....any oil leak in the cam cover gasket goes right to that corner.

    The CranKshaft Position sensors (CKP) (2 - A & B) are down on the side of the block next to the oil filter adapter.

    OBD-II uses P0340 and P0341 for the CMP codes.

    Did you clear the codes, and if so, is the P041 Current or History ?

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum
Need products for your Cadillac? Check out your options at the links below:

custom floor mats | Cadillac Chrome and Black Chrome Wheels | window tinting