Help!!! ozygen sensor changed - still problem
Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds / (Old System)

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

CadillacForums.com is the premier Cadillac Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
Club CTS Forum Discussion, Help!!! ozygen sensor changed - still problem in Cadillac Clubs, Local Chapters and Regional Forums; Engine light came on, checked codes, Had the following Codes: P0161 - HO2S Heater Performance, Bank 2 Sensor 2 P0160 ...
  1. #1
    taonupe is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2003 CTS
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Georgia
    Age
    53
    Posts
    3

    Help!!! ozygen sensor changed - still problem

    Engine light came on, checked codes, Had the following Codes:
    P0161 - HO2S Heater Performance, Bank 2 Sensor 2
    P0160 - HO2S Insufficient Activity, Bank 2 Sensor 2
    P0056 - HO2S Heater Control Circuit, Bank 2 Sensor 2

    I replaced the Bank 2 Sensor 2 Oxygen Sensor (passenger side) and cleared the codes. After running, the engine light came back on after a few minutes... Rechecked codes, following codes still present:
    P0161 - HO2S Heater Performance, Bank 2 Sensor 2
    P0056 - HO2S Heater Control Circuit, Bank 2 Sensor 2
    however the P0161 not present...

    I checked the fuses and seemed to be ok, unplugged the battery cable - let sit for a 20 min. - re-started - still comes back with the same 2 codes P0161 and P0056...

    Any assistance appreciated...

  2. Remove Advertisements
    CadillacForums.com
    Advertisements
     

  3. #2
    Submariner409's Avatar
    Submariner409 is offline If it won't run, chrome it
    Automobile(s): 2002.5 F55 STS/65500mi, 2004 Ford F150 SuperCab4x4
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    MD Eastern Shore - Kent Island
    Age
    74
    Posts
    45,025

    Re: Help!!! ozygen sensor changed - still problem

    You'll get a lot more help if you post this up in the proper year CTS Forum ^^^.

    Maybe one of our moderators will help and move it - this forum is for meets, get-togethers, chit-chat for a geographic area.

    Sounds like you have a vacuum leak, a change in your intake tract, or something has upset your fuel/air ratios.

  4. #3
    taonupe is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2003 CTS
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Georgia
    Age
    53
    Posts
    3

    Re: Help!!! ozygen sensor changed - still problem

    Now all three codes are back on... Can some one please tell me if I replaced the correct sensor - bank 2 sensor 2 - passenger side???

  5. #4
    taonupe is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2003 CTS
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Georgia
    Age
    53
    Posts
    3

    Re: Help!!! ozygen sensor changed - still problem

    To all that has viewed this - problem resolved... it helps to replace the correct sensor...

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum
Need products for your Cadillac? Check out your options at the links below:

custom floor mats | Cadillac Chrome and Black Chrome Wheels | window tinting