IntelliBeam Built in
Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds / (Old System)

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

CadillacForums.com is the premier Cadillac Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
Cadillac XTS Forum Discussion, IntelliBeam Built in in Current Cadillac Vehicle Discussion; Is intellibeam built in to every model or just certain ones. I have a luxury model of the XTS and ...
  1. #1
    Bejaip is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): XTS
    Join Date
    Jul 2013
    Age
    30
    Posts
    76

    IntelliBeam Built in

    Is intellibeam built in to every model or just certain ones. I have a luxury model of the XTS and was wondering is the feature a standard one?

  2. Remove Advertisements
    CadillacForums.com
    Advertisements
     

  3. #2
    Cadillac Cust Svc's Avatar
    Cadillac Cust Svc is offline Cadillac Customer Service
    Automobile(s): All Cadillac vehicles!
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Michigan
    Posts
    10,909

    Re: IntelliBeam Built in

    Quote Originally Posted by Bejaip View Post
    Is intellibeam built in to every model or just certain ones. I have a luxury model of the XTS and was wondering is the feature a standard one?
    Hello,

    If you private message us your VIN, we can look to see if your vehicle has the intellibeam system.

    Regards,

    Jennifer T.
    GM Customer Care

  4. #3
    RockvilleXTS is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): XTS Platinum
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Rockville, MD
    Posts
    90

    Re: IntelliBeam Built in

    Intellibeam is unavailable for 2013 XTS models (contrary to what the manual seems to indicate). It will be included in 2014 models. There is a software update that enables Intellibeam for 2013 from a private vendor (www.whiteautoandmedia.com), but it only works on cars without the Driver Assist package. There is one forum member who has had the module programmed to enable Intellibeam, and indicates he is happy with it. Search the forums for more info.

  5. #4
    Bejaip is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): XTS
    Join Date
    Jul 2013
    Age
    30
    Posts
    76

    Re: IntelliBeam Built in

    Is this a free upgrade.

  6. #5
    RicktheRealtor is offline Cadillac Owners Fanatic
    Automobile(s): 2008 DTS Lux III
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Calgary, Alberta, Canada
    Age
    59
    Posts
    236

    Re: IntelliBeam Built in

    Quote Originally Posted by Bejaip View Post
    Is this a free upgrade.
    This is not an upgrade. The car does not have the hardware built in. There is NO intellibeam on 2013 XTS's.

  7. #6
    ddawson is offline Cadillac Owners Enthusiast
    Automobile(s): 2014 CTS PREMIUM SEDAN 3.6 RWD
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    957

    Re: IntelliBeam Built in

    Period. The end. Bye.
    Quote Originally Posted by RicktheRealtor View Post
    This is not an upgrade. The car does not have the hardware built in. There is NO intellibeam on 2013 XTS's.

  8. #7
    kipsts is offline Cadillac Owners Fanatic
    Automobile(s): 2013XTS Platinum, prior: 92,95,97,00,02,and 2005 STS
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Las Vegas
    Posts
    350

    Re: IntelliBeam Built in

    Quote Originally Posted by ddawson View Post
    Period. The end. Bye.
    Ah come on ddawson. Of course there is- its just called THE DRIVER, you know, the one who pays attention to the oncoming traffic and conditions and responds accordingly by turning off his/her brights or turning them on...

  9. #8
    RockvilleXTS is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): XTS Platinum
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Rockville, MD
    Posts
    90

    Re: IntelliBeam Built in

    That is factually incorrect. The hardware is there. GM did not include it in the 2013 for some reason. There is a vendor who will reprogram the module and has done so for one forum member. It will NOT, however, work for those with Drive Assist (of whom I am one). Here's the discussion: http://www.cadillacforums.com/forums...auto-high.html

  10. #9
    cadillacricket's Avatar
    cadillacricket is offline Cadillac Owners Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Missouri
    Posts
    85

    Re: IntelliBeam Built in

    Quote Originally Posted by Cadillac Cust Svc View Post
    Hello,

    If you private message us your VIN, we can look to see if your vehicle has the intellibeam system.

    Regards,

    Jennifer T.
    GM Customer Care
    HAHAHA, no you can't! lol

    Sorry, but that was ironic... And if you wanted to help, Lil GM Forum Helper person, why don't you simply post a link to the optional and standard features on each model and consider the actual question, which requires no VIS to answer.

    (as Intellibeam is, in fact, built into the premium and platinum 2013s but is disabled for some reason) You could still offer the VIS, but what's the point?

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum
Need products for your Cadillac? Check out your options at the links below:

custom floor mats | Cadillac Chrome and Black Chrome Wheels | window tinting