Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

Results 1 to 7 of 7

Thread: Quick question

  1. #1
    Join Date
    Feb 2013
    Age
    30
    Posts
    27

    Quick question

    Are the front ends of these cars aligns me or are they set from the factory?

    The reason I ask is bc my sts v ate the very very very inside of my tires up while the rest of the tire has ~60 percent tread. The car is still under full warranty from Cadillac an I am wondering if anyone else has had a issue with this? Thanks for any input!


  2. Remove Advertisements
    CadillacForums.com
    Advertisements
     

  3. #2
    rbzstsv is offline Cadillac Owners Fanatic
    Automobile(s): stsv
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    491
    Tire pressure may be the cause.. How much you run per tire? I run 30 to 32

  4. #3
    Join Date
    Feb 2013
    Age
    30
    Posts
    27
    34-36 all the way around.. Over inflation would be in the center... They are worn on the very outer edge... Camber issues... Is the camber adjustable?

  5. #4
    boomys10 is offline Cadillac Owners Enthusiast
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Missouri
    Age
    31
    Posts
    894

    Re: Quick question

    I had to replace the bushings and ball joint on mine. it was the same conditions as yours. I would take it to the dealer and tell them to replace those parts since its under warrantee still.

  6. #5
    Join Date
    Feb 2013
    Age
    30
    Posts
    27
    It just sucks bc those tires still have easily 60 percent tread on them... Are the front ends at all adjustable or are they non adjustable( camber wise)

  7. #6
    indabackofdalac is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2008 STS-V (present), 2004 DHS, 2000 & 1981 Eldorado (past)
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Manchester, NH
    Posts
    11

    Re: Quick question

    When I got new tires, the stock run flats (yuck) had very similar wear... especially the front right. From what I read at the time, it is pretty normal for these. Inside edge was almost gone, outer 5/6ths of the tire looked nearly new. Had a 4 wheel alignment done @ 43k when I got new tires, and they did indeed adjust the camber... but, they couldn't get the front right all the way in spec, and recommended some sort of kit to finish getting it right. Since it was a marginal amount it was off by (and I didn't like the idea of the hassle of going to a mechanic to get it done then going to get another alignment), I never ended up doing the kit. Just my experience.
    Last edited by indabackofdalac; 07-05-13 at 12:40 PM.

  8. #7
    boomys10 is offline Cadillac Owners Enthusiast
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Missouri
    Age
    31
    Posts
    894

    Re: Quick question

    mine was the same. its .1 out of alignment on the front with the new parts. however its 1.4 on both sides instead of 1.3 *which would put it in the green, so im completely fine with it.


Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum