Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 29 of 29

Thread: No Air Conditioner - Installed new compressor - still no air

  1. #16
    MoistCabbage's Avatar
    MoistCabbage is offline Cadillac Owners 10000+ Posts
    Automobile(s): 2001 Seville STS, 1990 Seville (RIP), 1972 Sedan Deville
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    East Boston MA.
    Age
    29
    Posts
    26,323
    You can use the same username on as many devices as you'd like.

    You fill the system either from empty by weight, or use a quality gauge set, and fill it by pressure.


  2. #17
    MrMagoo565 is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2000 SLS
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    15
    What should the pressure be?

    ----------

    I have a brand new hose and gauge set that I am using

  3. #18
    basscatt's Avatar
    basscatt is offline Cadillac Owners 10000+ Posts
    Automobile(s): 2003 DHS - two-2002 DHS's, 2003 SLS, 1995 Sedan DeVille, 1989 Coupe DeVille
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Minnesota
    Age
    65
    Posts
    15,701

    Re: No Air Conditioner - Installed new compressor - still no air

    Quote Originally Posted by MrMagoo565 View Post
    What should the pressure be?

    ----------

    I have a brand new hose and gauge set that I am using
    =======================

    The low side is running at around 78 the high is about 100 at idle.
    can't be -

    ---------------

    pressures are relative to ambient temp and humidity -

    in a PERFECT working system -

    assume:
    80 to 85* ambient -
    50% humidity -
    high idle speed - 1500 rpm -
    select 60* inside temp -
    select center vents -
    select a medium blower speed -

    center vent duct temp should be 39* to 42* -
    low pressure should be ~40 psi to 45 psi -
    high pressure should be ~175 psi to 200 psi -

  4. #19
    MrMagoo565 is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2000 SLS
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    15
    After running for at least 45 mins or longer I shut off the engine for 10 min and had to hot wire the clutch to get it to kick in...

    ----------

    With it hot wired @1500 rpm low was between 38 and 45. High wasn't much over 100. Still blowing hot air (even when not hot wired)

  5. #20
    basscatt's Avatar
    basscatt is offline Cadillac Owners 10000+ Posts
    Automobile(s): 2003 DHS - two-2002 DHS's, 2003 SLS, 1995 Sedan DeVille, 1989 Coupe DeVille
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Minnesota
    Age
    65
    Posts
    15,701

    Re: No Air Conditioner - Installed new compressor - still no air

    Quote Originally Posted by MrMagoo565 View Post
    After running for at least 45 mins or longer I shut off the engine for 10 min and had to hot wire the clutch to get it to kick in...
    ===================
    the AC system has various switches built in -
    some are designed to protect the system -
    some are designed for optimum operation -

    you should NEVER have to jump anything -
    to force the compressor to run -

    have you checked for codes?
    not simple messages on the DIC -
    actual DTC'c- Diagnostic Trouble Codes -

  6. #21
    MrMagoo565 is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2000 SLS
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    15
    What should my low pressure be when at idle 600 rpm?

  7. #22
    basscatt's Avatar
    basscatt is offline Cadillac Owners 10000+ Posts
    Automobile(s): 2003 DHS - two-2002 DHS's, 2003 SLS, 1995 Sedan DeVille, 1989 Coupe DeVille
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Minnesota
    Age
    65
    Posts
    15,701

    Re: No Air Conditioner - Installed new compressor - still no air

    Quote Originally Posted by MrMagoo565 View Post
    What should my low pressure be when at idle 600 rpm?
    ===========================
    I posted the CORRECT pressures and procedure on post #18 -

    pressures at idle are useless and meaningless -

  8. #23
    MrMagoo565 is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2000 SLS
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    15
    The only codes I have are for bank 1 and 2 running lean

  9. #24
    basscatt's Avatar
    basscatt is offline Cadillac Owners 10000+ Posts
    Automobile(s): 2003 DHS - two-2002 DHS's, 2003 SLS, 1995 Sedan DeVille, 1989 Coupe DeVille
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Minnesota
    Age
    65
    Posts
    15,701

    Re: No Air Conditioner - Installed new compressor - still no air

    Quote Originally Posted by MrMagoo565 View Post
    The only codes I have are for bank 1 and 2 running lean
    ----------------------
    then you should NOT have to jumper the compressor to run -

    -------------

    and for the lean codes -
    check the bellows looking thing between the throttle body - and intake plenum -
    the "plenum duct" - or "intake coupling" -

    they tend to split - in the groove - at the bottom -
    run your finger along the groove - you'll probably feel the split -

    Dorman 911010 - includes intake gaskets - $18.46 - with free shipping -
    http://www.ebay.com/itm/Dorman-911-0...d6ec28&vxp=mtr

    there is a How-To in the TechTips forum -
    http://www.cadillacforums.com/forums...ent-steps.html

    ------------------

    the other fairly common vacuum leak is the rubber 90* elbow for the PCV hose -
    Last edited by basscatt; 07-29-14 at 12:51 PM.

  10. #25
    Ranger's Avatar
    Ranger is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): White Diamond '03 DHS (with DTS floor shift)
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Woodstock Ill.
    Age
    69
    Posts
    82,284

    Re: No Air Conditioner - Installed new compressor - still no air

    Quote Originally Posted by MrMagoo565 View Post
    The only codes I have are for bank 1 and 2 running lean
    Not sure how you checked the codes, but keep in mind that A/C codes are B (Body) codes, not P (PCM) codes.

    The low side is running at around 78 the high is about 100 at idle. 26/105 @ 2k rpm
    Low side is too high and high side is too low. Lets start from the beginning. Exactly what work did you perform and why did you do it?

  11. #26
    maeng9981's Avatar
    maeng9981 is offline Cadillac Owners Connoisseur
    Automobile(s): 14 SRX, 00 SLS, 99 Deville 50-year Anniversary
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Dallas, TX
    Age
    25
    Posts
    3,993

    Re: No Air Conditioner - Installed new compressor - still no air

    How much refrigerant are you putting in when you are recharging your system from vacuum?

  12. #27
    MrMagoo565 is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2000 SLS
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    15
    Took it to firestone. They replaced a switch and told me that the compressor is weak. Blowing cooler air now. Going to replace the compressor this weekend and will let you know how it works out.

    Btw if you could drop the barbaraq login for me that would be appreciated.
    Last edited by MrMagoo565; 08-07-14 at 07:25 PM.

  13. #28
    Submariner409's Avatar
    Submariner409 is offline If it won't run, chrome it
    Automobile(s): 2002.5 F55 STS - 67,500 miles, 2014 Explorer XLT FWD
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    MD Eastern Shore, Kent Island
    Age
    77
    Posts
    56,868

    Re: No Air Conditioner - Installed new compressor - still no air

    If we drop barbaraq from your account the few posts will remain intact and be identified as "barbaraq guest".

    The change will go into effect at 2045 EDT

  14. #29
    MrMagoo565 is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2000 SLS
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    15
    Replace the pump and filled the system. Working great now

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum