1999 STS - engine cooling fans problem - Page 5
Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds / (Old System)

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

CadillacForums.com is the premier Cadillac Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
+ Reply to Thread
Page 5 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5
Results 61 to 65 of 65
Cadillac Seville / Cadillac Eldorado Forum Discussion, 1999 STS - engine cooling fans problem in Past Cadillac Vehicle Discussion; there must be switched ground on the 85 terminals of the relays, that's how they engage. did you check with ...
  1. #61
    el_dorado_mex's Avatar
    el_dorado_mex is offline Cadillac Owners Fanatic
    Automobile(s): 1996 El Dorado and 1991 Cheyenne Pickup
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Puerto Escondido, Mexico
    Age
    36
    Posts
    106

    Re: 1999 STS - engine cooling fans problem

    there must be switched ground on the 85 terminals of the relays, that's how they engage. did you check with your test light at battery + and then to the 85 terminal?

    still could be a bad motor, try to swap them before throwing parts at her...

  2. #62
    palidin1029 is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 99 Seville STS
    Join Date
    Jul 2013
    Age
    64
    Posts
    34

    Re: 1999 STS - engine cooling fans problem

    I did test pin 85 on all three...no change.

    I will try to rule out the motor...

    Thanks.

  3. #63
    el_dorado_mex's Avatar
    el_dorado_mex is offline Cadillac Owners Fanatic
    Automobile(s): 1996 El Dorado and 1991 Cheyenne Pickup
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Puerto Escondido, Mexico
    Age
    36
    Posts
    106

    Re: 1999 STS - engine cooling fans problem

    ok, would be my guess at that point...

  4. #64
    palidin1029 is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 99 Seville STS
    Join Date
    Jul 2013
    Age
    64
    Posts
    34

    Re: 1999 STS - engine cooling fans problem

    I was able to cross the fan wiring so that the RH fan was connected to the LH wire feed and the LH fan was connected to the RH wire feed. I also did a test to confirm good connections. Each fan went on when directly connected to battery+.

    When I put on the ac, the RH fan went on and the left one did not. This, to me, confirms that the RH fan is OK.

    So back to square zero. Because both fans go on when ECT is unplugged, yet only one goes on when ac is on, I believe one part of the system is triggered for serial mode but something else is preventing the 1st fan from taking half the voltage and passing the other half to the other fan.

  5. #65
    SUPER LAC DEVILLE's Avatar
    SUPER LAC DEVILLE is offline Cadillac Owners Enthusiast
    Automobile(s): 1998 Cadillac Deville
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Tampa Florida
    Age
    35
    Posts
    806
    Unplug the driver side fan

    Clean the contacts

    Plug it back in

    Worked for me once

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum
Need products for your Cadillac? Check out your options at the links below:

custom floor mats | Cadillac Chrome and Black Chrome Wheels | window tinting