: Back Fire & Running Rich ---need help asap



Chef
04-19-06, 04:18 PM
I'm here at Bretons Speed Shop in Scottsdale listening to my lovely back fire
After getting her read the code comes up multiple misfire:rant2:

Checked the intake, plugs, fuses and can't seem to find out the problem. It's running rich for sure as I do know this ---

Any help would get me back on the road:worship:

Chef

stkshkr
04-19-06, 04:25 PM
plug wires, connectors for the MAF, EVAP, MAP etc.

Chef
04-19-06, 04:34 PM
seems like number 8 cylinder is misfiring more frequently ---

sorry --- a lean misfire not rich

heavymetals
04-19-06, 05:42 PM
Either run a compression test, or pump air into each cylinder and see if they leak (not good).

What were you doing prior to the failure?

StealthV
04-19-06, 06:22 PM
Also check the fuel injector for that cylinder, the wiring to it, etc. A quick test there would be to swap the injector with another and see if it follows.

Chef
04-19-06, 06:54 PM
What were you doing prior to the failure?

ah...going fast? ---memory on the diognostic pad said 132 @ 3,300 rpms



whoa!! Friggin panicked ---

cylinder 7 & 8 (plugs were toast) throwing off the sensors by saying lean/rich (checked everywhere; fuses, intake, charger, evap, map etc. and came down to those plugs) coincidentally 7 & 8. My lovely was choking and spitting and kept coming up on a misfiring but initially it read multiple misfires:rant2:

Put two new plugs in and BAM!! Sang like she can...

Burnt # 8? Has anyone had that happen where they literally burnt the tip section:crybaby:

Anyways --- thanks guys for the walk through!!!:worship:

Chef

keeksv
04-19-06, 08:08 PM
How much boost are you running? Stock plugs and gap?