: Problem w/ friends Talon TSi



I~LUV~Caddys8792
11-06-05, 06:26 PM
My Friend has a Talon TSi, and it idles good, but when he takes the E-brake off, it dies. Just before he did this, he sprayed his engine w/ degreaser and a little bit got on the alternator, and I know thats no good for the alternator. Would a bad alternator cause this?

Boombotz
11-06-05, 09:55 PM
What year is the Talon?

I~LUV~Caddys8792
11-07-05, 12:18 AM
1991 TSi AWD 5 speed manual

Krashed989
11-07-05, 02:01 AM
Are you sure that's the E-brake and not the clutch? lol... Is the tranny engaged? Are you sure the shifter is all the way in neutral?


I doubt that a bad alternator would cause this.

hmmm, Just wait for it all to dry then maybe the problem will correct itself.. You may have just shorted some wires by putting the liquid on them.

:hmm:

I~LUV~Caddys8792
11-07-05, 02:04 AM
Here is the owner's description of what happens:

As i turn the key...it sounds, and feels normal, as it idles literally at 1000(very normal) then, it shuts off after 7 seconds

Krashed989
11-07-05, 02:09 AM
Does it have Distributor, or coils?

I~LUV~Caddys8792
11-07-05, 02:13 AM
I'm not positive, but I'm pretty sure its coils

Krashed989
11-07-05, 02:29 AM
ohh, i asked because my friend washed his engine (little honda) and water got into the distributor. The car didn't run for a while after that.

Thats very strange... Do you know anything about the way it dies? Does it spudder? If he pressed the gas a little would that prevent it from dieing?

I~LUV~Caddys8792
11-07-05, 02:33 AM
no studdering, no noises, no bad things

Krashed989
11-07-05, 02:41 AM
Well if it doesn't studder, then that means it's an electrical issue... I doubt it's the alternator though, unless the battery dies with the engine. Maybe it just needs time to dry, the liquid could be shorting out a couple wires.

I~LUV~Caddys8792
11-07-05, 02:47 AM
alright cool, thanks :thumbsup:

davesdeville
11-09-05, 08:54 AM
I know I shouldn't be this mean... but yeah he has a problem... HE BOUGHT A DSM!