: P0151 02 Sensor Circuit Low Voltage (Bank 2 Sensor I



locosteelersfan
10-27-05, 06:52 PM
I get this nearly all the time since last week, but twice I got P0101
(maf sensor) which I'm ignoring for now. So what just buy the O2 sensor or
is there another fix?

THANKS

mcowden
10-27-05, 06:57 PM
I get this nearly all the time since last week, but twice I got P0101
(maf sensor) which I'm ignoring for now. So what just buy the O2 sensor or
is there another fix?

THANKS

First things first: What year and model car do you have?

The O2 sensor is probably the problem, though you may also have a MAF problem as well. The B2S1 sensor is the one on the front bank of cylinders. Some people have had good luck by cleaning off the O2 sensor head with an air blast and/or some yet unknown O2-sensor-safe solvent. Those techniques have unfortunately not worked for me. If I was you, I think I'd replace that sensor with a Delco one rather than a Bosch, clear out the codes, and see if the MAF code comes back. You can order the sensors for decent prices from several sites online including www.gmpartsdirect.com and www.rockauto.com. Let us know what you do and how it works out or if you have any questions or problems...

locosteelersfan
10-27-05, 08:37 PM
Yeah I think I'll order it from GMPD are all the O2 sensors the same, they only list one, part#25312178.

locosteelersfan
10-27-05, 10:15 PM
I didn't see the MAF on GMPD, anyone know the P#

mcowden
10-27-05, 11:47 PM
I didn't see the MAF on GMPD, anyone know the P#

We're going to need to know the year and model you've got to get the part numbers... Generally, though, the two front sensors are one part number and the ones just before and after the cat are a different part number. I think the gmpartsdirect web site sucks donkeys. Use www.rockauto.com if you can and I think you'll find the parts much easier and very good prices as well.

85Y
10-28-05, 12:43 AM
A vacuum leak could cause both codes...might want to check that first.

locosteelersfan
10-28-05, 05:40 AM
Sorry, thought I did that, 96 Deville

locosteelersfan
11-24-05, 10:43 PM
Anyone know the P# of the B2S1 sensor

ewill3rd
11-25-05, 07:29 AM
I wouldn't replace a MAF for a P0101 unless it was persistent.

A low voltage bank two accompanied by a MAF code might lead me to look for some sort of entry point for unmetered air, although it's not really likely. I can't tell you without more info.
Are these the only codes you see?

Remember Bank 2 on a N* is the front bank!
This O2 sensor is up front near the EBTCM.
My snap judgement would be that you have a contaminated sensor.
Fix the O2 then clear the codes and monitor for any to return.

mcowden
11-25-05, 10:50 AM
Anyone know the P# of the B2S1 sensor

AFS-109 is the AC-Delco part number for the B1S1 and B2S1 sensors. $72 at www.rockauto.com. GMPD only lists one and it doesn't say which one it is, so I can't tell what the right part number is. Their catalog system sucks major donkeys.

locosteelersfan
11-28-05, 06:41 PM
I wouldn't replace a MAF for a P0101 unless it was persistent.

A low voltage bank two accompanied by a MAF code might lead me to look for some sort of entry point for unmetered air, although it's not really likely. I can't tell you without more info.
Are these the only codes you see?

Remember Bank 2 on a N* is the front bank!
This O2 sensor is up front near the EBTCM.
My snap judgement would be that you have a contaminated sensor.
Fix the O2 then clear the codes and monitor for any to return.

NO this thing is driving me nuts. Its good for a few weeks then it doens't stop for a few, like now. 75%+ of the time I get an O2 code, the other is the 0101 MAF. Now 80% of the O2 are 0151, 15% are 0131(both low voltage, different banks) and rarely a 0171.

I can't see 2 bad O2s at once. The car wasn't before but now is missing. I can tell the light's going to come on before it does. One time today I pulled out and it got to about 1600 RPM and just pulled back like the fuel got cut off. never did that before. That makes me think MAF.

It only has 45K on it. Before I bought it this summer it wasn't used much at all.

locosteelersfan
11-30-05, 05:49 PM
Well today I get 0174 and 0152, both as history, never seen 0152 as current. Is it even possible to be getting both a low voltage(0151) and high voltage 0152.

Also how can I be seeing 0171 and 0174, what both banks are lean.

This is why I haven't addressed anything, everytime I get ready it, something else pops up.
I'm no expert but all these O2 sensors can't be bad, leads me to think MAF.

locosteelersfan
12-02-05, 06:41 PM
Now its been 3 days with no light. Last week was every 10 minutes, before that, nothing for 2 weeks.
:hide: (never seen this, thought it was cool, its me hiding from the ses light)