: Loss of audio / Front and sub



stevelhuey
07-03-13, 12:09 PM
Started today in car and had no bass or door speakers output. Worked fine last night when car was put away for eve.
2009 SRX.

rlh6805
07-03-13, 02:20 PM
Fuse?

1BadCadSTS
07-03-13, 02:22 PM
D/c battery. Touch cables together for 10 seconds. Reconnect cables.

conedoctor
07-03-13, 02:39 PM
D/c battery. Touch cables together for 10 seconds. Reconnect cables.

Be more clear on your instructions so people don't short stuff out, yes some people do not understand.

Take off your battery cables from the battery, touch them together then reconnect, make sure the battery is not connected when doing this.

Sheepish
07-03-13, 03:12 PM
What does that do?

orandaberg
07-03-13, 04:03 PM
Really thats ?

stevelhuey
07-05-13, 06:48 PM
Thx Guys. Started the car to got to lunch after arriving at office with noted problem . Problem gone.
Thk goodness.

orandaberg
07-05-13, 08:44 PM
did you do the quick fix above?

orandaberg
07-30-13, 06:18 PM
Heres the answer for my question why touching neg and pos together does what it does

you should be able to unhook the battery and touch the cable ends together. This will discharge the KAM (keep alive memory) circuits in all the modules, basically clearing the memory.
The longer the battery is disconnected, the better your chances are at clearing out all the codes. All you are really doing is disconnecting and reconnecting all the modules on the car, just like a regular battery disconnect.

Anyone agree (its from another cad forum on here) Just in case anyone else was curious