: 2006 CTS Please Help! Electrical Problems???



cartroubles
06-10-13, 10:37 PM
Hi there, I am very frustrated with my 2006 CTS. We bought it about 3 years ago used. It had already had the engine replaced. About a year and a half after we had it, we had to replace the engine again. Recently my battery was starting to fail, so we bought an after-market battery and had it installed. After a few days, the car would not start, no sound, nothing, radio, windows etc were all working. I took it into the garage we always use, they said it was a fuse and replaced it. The next day after driving home from work about 88km, I parked it for a few minutes, went to start it and nothing. Long story short it has been back to the garage 3 times and to the dealer twice. They have replace fuses, which blow after the car gets hot, replaced 2 after market ignition switches, 1 gm ignition switch. I have to take it in again tomorrow as the fuses continue to blow. Both the dealer and the garage say they have checked the wires. Can anybody help, could it be the battery? the starter, I just don't want to start replacing things randonly. Please help! * Update after 6 weeks at 2 garages, one is a Cadillac dealer they still haven't fixed it. They replaced some wires and all seemed well however now the key will not work. This is starting to cost me a fortune. Now they think it could be a module which they may or may not able to diagnose quickly. HELP if anyone has any clue on this please let me know, I am beyond frustrated and I cannot believe no one can figure this one out!

Thanks!

J W
06-10-13, 10:47 PM
Your in the wrong forum. You need to be in the CTS forum not the CTS-V forum.

Cadillac Cust Svc
06-11-13, 09:48 AM
Hi there, I am very frustrated with my 2006 CTS. We bought it about 3 years ago used. It had already had the engine replaced. About a year and a half after we had it, we had to replace the engine again. Recently my battery was starting to fail, so we bought an after-market battery and had it installed. After a few days, the car would not start, no sound, nothing, radio, windows etc were all working. I took it into the garage we always use, they said it was a fuse and replaced it. The next day after driving home from work about 88km, I parked it for a few minutes, went to start it and nothing. Long story short it has been back to the garage 3 times and to the dealer twice. They have replace fuses, which blow after the car gets hot, replaced 2 after market ignition switches, 1 gm ignition switch. I have to take it in again tomorrow as the fuses continue to blow. Both the dealer and the garage say they have checked the wires. Can anybody help, could it be the battery? the starter, I just don't want to start replacing things randonly. Please help! * Update after 6 weeks at 2 garages, one is a Cadillac dealer they still haven't fixed it. They replaced some wires and all seemed well however now the key will not work. This is starting to cost me a fortune. Now they think it could be a module which they may or may not able to diagnose quickly. HELP if anyone has any clue on this please let me know, I am beyond frustrated and I cannot believe no one can figure this one out!

Thanks!

Hello cartroubles,

I understand your frustration with your current situation. I would feel the same way. If you would like to further discuss your issues, please private message me or Email at socialmedia@gm.com if you are unable to send a PM. Please include your full contact information, VIN, current mileage and name and location of the Cadillac dealership you have been working with.

Regards,

Laura M.
Cadillac Customer Service