: Should I Complain ? New Gauge Cluster Installed



SevillianSTS
04-10-13, 08:27 PM
Got a new gauge cluster installed due to the left side LCD screen had a strange flaw in it *see my previous post.

Anyways, anyone else notice how the right one seems brighter than the left ? (The background, not the numbers.)

Of course now that I got a new cluster, I'm over analyzing it. Is everyone else's like this ?

What do you guys think ?

http://i1093.photobucket.com/albums/i424/SevillianSTS/100_0877.jpg

Skidmarcx
04-10-13, 08:47 PM
It does look brighter... Dumb question, but does the angle of view affect it? Perhaps it's a programming thing?

RVO27
04-10-13, 10:30 PM
I think it might be due to the fact that the speedo has many more hash marks than the tach. Mine kinda looks the same.

Never mind. I see what your talking about. I misunderstood

robojesus
04-10-13, 10:32 PM
20 percent fade over time from an LED is not unheard of, especially from the power output variety, which these are.

heat causes the phosphors to degrade and lose output, i wouldn't be shocked if that leftmost one failed in the coming months.

PISNUOFF
04-10-13, 11:23 PM
Both of mine have always looked like the one on the left. I would be pissed if one was brighter like that and I would definitely take it back.

253ctsv
04-11-13, 01:31 AM
Doesn't look right to me!!!

mstrjon32
04-11-13, 02:15 AM
The one on the right in my car is brighter. Whatever.

D3l7a3ch0
04-11-13, 05:22 AM
it wouldn't be a concern to me. even the nurburgring, I would've been ok with

SevillianSTS
04-11-13, 08:49 AM
I noticed the left one comes on slower too. It looks like it fades on, while the right one just turns on.

I'm gonna go see what they say.

DrSpeed
04-11-13, 04:31 PM
That's how they all are.

Replaced the LEDs in mine - it's the driver that causes the differences.

SevillianSTS
04-11-13, 04:59 PM
Ya, I went through an older video I had when I was doing comparisons of the diff wine before / after new diff.

Looks like the old one was the same. Guess that solves that mystery. I was figuring it was a reman cluster and they changed out one of the screens to fix it at one other point in time.

Thanks for the input guys.

http://i1093.photobucket.com/albums/i424/SevillianSTS/Gauges.jpg