: slight ping ?



2007ThunderV
06-23-12, 03:36 PM
here is a quick background
07 v with texas speed prc heads, cam, supporting mods.
got a slight ping under light load through 2nd and 3rd gear, (i have to have radio off and music off to hear it)
runs perfect under wot, no codes. only pings light load, on a very hot day (above 30)
heres things i have checked
fuel pressure
cleaned maf and tb
checked plugs, looked light to med brown in color, no major carbon on tips, very slight bit of oil on threads(might be from leakin valve cover gasket)

pulled valve covers(had a leaky one anyways) everything looked good, replaced gaskets.
i have put 2 tanks of 93 gas in it and its still there, even put octang boost in the tank.

what else should i check, i am think it might be tune related and will data logue next weekend.....
i am stumped
should i run a colder plug in my car? if so whats reccomened?

darkman
06-23-12, 04:49 PM
I would run either NGK TR6s (Part No. 4177) or NGK TR6IX (Part No. 3689) with those mods. In this case, the tune may still need some attention for hot weather running.

2007ThunderV
06-24-12, 12:25 AM
I would run either NGK TR6s (Part No. 4177) or NGK TR6IX (Part No. 3689) with those mods. In this case, the tune may still need some attention for hot weather running.
ah ok, i am still running oem plugs, i will have to data logue it on a hot day. thanks for the part numbers i will prob go with the tr6ix's
should i run a colder t stat too?

darkman
06-24-12, 09:46 AM
should i run a colder t stat too?

I wouldn't, but if you do you are supposed to adjust the tune. I would have the tuner turn on the fans sooner - they don't turn on with the stock tune until 235F.

2007ThunderV
06-24-12, 09:58 AM
ah ok, thanks i will get that adjusted too while i am at it.