: 2011 CTSV problem

03-29-12, 11:21 PM
Hello all. I am hoping I can get some assistance from you expert V owners. I own a 2011 CTSV Coupe. Just 12K miles on her.

No mods, everything is factory.

The car has been towed to the dealer 3 times now. Symptoms are, engine light comes on, traction control light comes on, vehicle sputters/wont go or goes very slowly and sometimes has trouble even starting.

Cadillac dealer changed spark plug wires, fuel pump and fuel pump control module all with no luck at fixing the problem.

Dealer says diagnostic is throwing codes 171 and 174.

Has anyone experienced something similiar or can someone give me some advice because the dealer is back to the drawing board?

east coast ctsv
03-29-12, 11:51 PM
Codes 171 & 174 get triggered from a lean condition. Could be a vacuum leak, a crack in the Intake manifold, MAF sensor or fuel problem. Good Luck.

03-30-12, 12:23 AM
Yeah, I've heard of something similar. However, being on the mobile site makes it hard to search. Hopefully, someone else can chime in...

03-30-12, 12:59 PM
UPDATE from dealer:

They are replacing the wiring harness that connects to the fuel pump, draining the fuel and adding 92 octane and replacing the fuel pump again. .

Well see what happens this time..

Cadillac Cust Svc
03-30-12, 05:06 PM
Thanks for the update, Miller_v! I am hoping that a wiring harness replacement will do the trick, but if you continue to have issues and the dealer is stumped, feel free to email me your name/VIN/dealership anytime (Katie_Lucille@gmexpert.com) and I can research the issue further for you.


Cadillac Customer Service

03-31-12, 12:44 PM
what octane were you running before they added 92?

We always put in premium