: STS-V running loudly



DallasSeville
08-18-11, 06:20 PM
I have a 2006 STS-V and I noticed that when I am driving something under the hood gets loud like its running hard. I can tell its not the engine and the transmission has no problem shifting gears. It's like a deep hummimg that I hear over the engine when I get going. When I stop at a light it stops but when push the gas and get up to about 40mph it starts again. I thinking it might have something to do with the exhaust system. Please help.

Speedygman
08-18-11, 06:31 PM
It might be the clutch fan making this sound, not to noticeable when cool out?

DallasSeville
08-18-11, 06:43 PM
I live in Texas and it hasn't been cool in a while since we are going through a heatwave. It just started a couple of days ago.

DallasSeville
08-18-11, 07:09 PM
I live in Texas and it hasn't been cool in a while since we are going through a heatwave. It just started a couple of days ago

Subsailor613
08-18-11, 10:42 PM
Can you open the hood, And have an assistant, to rev the engine,
and maybe tell where the noise if coming from, OR doesn't it make
noise in fast idle ?
Tires or brakes ?

chazglenn3
08-18-11, 10:44 PM
It also may help to ask this question in the STS-V forum...someone there may have experienced this issue before.

AnderbrA
08-19-11, 01:55 PM
Wheel Bearing? Droning sound? Changes pitches a bit when you get faster? That would be my guess, having gone through a number of them.

DallasSeville
08-19-11, 10:46 PM
Thanks to everyone for the help. I really appreciate it!!!