: Horn Dead?



bankboy
10-12-04, 10:12 AM
OK....my horn stopped working.......never happened on any vehicle I've owned. Thoughts?

hcvone
10-12-04, 10:22 AM
I know with mine you have to push pretty hard to get it to work, but I do not use the horn much.

T_Dogg8
10-12-04, 10:35 AM
same here. and you have to hit it in the right spot too. sometimes i can push in, but not hear a horn, but if i push in a different spot, it works.

hcvone
10-12-04, 10:51 AM
:yeah: :yeah:

slk230mb
10-12-04, 11:54 AM
That's werid, no problems for the horn for me. If it's not the steering wheel, check the fuses and relays.

JASP
10-12-04, 01:42 PM
It's funny that you mention this. My 2003 is in the shop right now for this along with other things. I found this out a couple of weeks after receiving my new truck and they thought they fixed this and it did work for awhile but then it stopped again. With mine it seemed that you had to hit this right in the right spot and really hard too. It wasn't a fuse. Guess there is a kink with the horn.....Sami

Xrayqueen
10-12-04, 02:23 PM
I think the Lade horn is really an Anti-Road Rage device. It takes a lot of dedication to blow the horn :yup: :yup: :yup:
Peace :)

T_Dogg8
10-12-04, 02:39 PM
my blazer was the same way. you had to hit it just right. it's probably a gm design issue.

bankboy
10-12-04, 03:34 PM
Let me clarify.....it works when I use the keyfob to lock the doors.....it does not work from the wheel.....no matter how hard or where I push on it.

T_Dogg8
10-12-04, 05:00 PM
so the horn physically works, just not from the steering wheel, so it sounds like a problem with the wheel.

bankboy
10-12-04, 06:04 PM
right.....is there anything I can do myself to fix it or do I have to take it to the dealer? How do I troubleshoot this?

T_Dogg8
10-13-04, 08:27 AM
it sounds like there is a short in the wire or something inside the steering wheel. i would take it to the dealer.

JASP
10-13-04, 09:05 AM
Mine is also just with the wheel. I should find out today when I pick up my truck. The 05 they gave me as a loner is fine......Sami

muchacho34
08-30-09, 03:24 PM
the horn stopped working on my 02 lade. doesnt even work from the keyless remote or factory alarm

sk7
08-30-09, 04:46 PM
Here is the wiring diagram for troubleshooting:

http://i438.photobucket.com/albums/qq102/sk7_1969/Escalade/HORN.gif

tonypuka
11-22-09, 04:10 AM
I have this horn issue with my 2000 DeVille.So far here is what I've done

Open the hood. Go into the car and press down on the horn.
a: If you hear the relay click, then the fuse and relay are ok.
b: If the relay does not click, the 12V is not getting to it, indicating
either the fuse is bad, or there is a problem between the fuse and
steering wheel wiring.
c: If the relay clicks , then disconnect the cable connection(s) to the
horns. Stick a voltmeter + and - leads into the female horn connector.
Go and press the horn inside the car. The voltmeter should display 12V
d: If no 12V, problem is between the relay and the horn.
e: If 12V is present, more than likely, time for a new horn