: help....



frankieboy
11-30-07, 05:37 PM
...my 99 catera wont start.....just had the heads done like 1 month ago. i try to start the car yesterday so i can go to work all she did was crank but it did start. today it did start but if i try to rev it, it wanted to shut off so i let it warm up a Lil went around the block stop in front of my house let it idle and she shut off. now she don't start. one thing i notice that the tranny light is on. dose anyone know what going on?

MyOpel
11-30-07, 06:15 PM
probably crank position sensor

frankieboy
11-30-07, 08:25 PM
i think your right because i just ran the scaner it give me 6 codes
1.p1870 manufacturer controlled transmission
2.p0730 gear ratio incorrect
3.p0757 shift solenoid b circuitstuck on
4.p0650 mil control
5.p0727 engine speed sensor circuit no signal
6.p0335 crankshaft position sensor a ciruit malfunction

is that hard to fix??

elvin315
12-01-07, 12:38 AM
These may be helpful.

Location of sensor:
http://www.omegaowners.com/forum/YaBB.pl?num=1193589434

Replacement Instructions:
http://www.omegaowners.com/forum/YaBB.pl?num=1174321688

NOTE: Remember, their passenger's side is our driver's side.

Elvin

frankieboy
12-01-07, 03:33 AM
thank you guys for your help i hope thats whats wrong with my car.....im going to try to fix it in the morning let you guys if it works......

Denston
12-18-07, 07:13 PM
Frankieboy, just curious did the repair to your crank position sensor help your problem of starting?

smcrosby
12-19-07, 09:14 PM
I have a good used crank position sensor if you need it........