: northstar shuts down



cracken-d-whip
06-25-07, 12:41 AM
well, im a newbie to these northstars.. what's the deal with the 4.6 northstar when it shuts down (sometimes) but then will start right back up and run fine.. i have a 96' concours. thanks

urbanski
06-25-07, 07:13 AM
moved from 2006+ DTS
please post in the proper forum for your vehicle

AJxtcman
06-25-07, 07:44 AM
well, im a newbie to these northstars.. what's the deal with the 4.6 northstar when it shuts down (sometimes) but then will start right back up and run fine.. i have a 96' concours. thanks

Look at your under hood fuse box. Pull the entire plastic cover off and look fro corrosion or blue washer fluid residue or all the fuses or relays.

tpis15
06-25-07, 10:11 AM
Does it do it more often when it's raining outside? It could be a crank triggger.

fpmesiIII
06-25-07, 10:29 AM
how many miles on it? the throttle body could be so carboned up it causes it to randomly stop. this happens while at stoplights.

cracken-d-whip
06-25-07, 01:11 PM
I will check those things, but it doesn't necessarily do it when its raining. It will just shut off and that's it... weird

cracken-d-whip
06-25-07, 01:12 PM
oh.. it has 112k miles

cracken-d-whip
06-25-07, 01:17 PM
one more thing.. i don't usually mess with forums like this, so.. how do you find out when someone has replied to your posts? I had to search for this thread so i could find out if someone replied.. good grief.. I'm tired..

Ranger
06-25-07, 06:04 PM
Symptoms are suspiciously like a CKP sensor.
Have you pulled the codes?

AJxtcman
06-25-07, 09:48 PM
Symptoms are suspiciously like a CKP sensor.
Have you pulled the codes?

very rare if it is. I have seen more issues withe under hood electrical center on this vinatge.
I will be adding pictures to http://www.cadillacforums.com/forums/northstar-performance-technical-discussion/110149-crank-sensor-pcm-history.html

Ranger
06-25-07, 09:53 PM
I have to admit that the '96 is not known for bad CKP 's.

cracken-d-whip
06-26-07, 01:15 AM
i have been looking at other models.. i have read a bunch of ad descriptions on ebay and have seen 2 or 3 different people describing this problem. "shuts off and then starts right back up..." type in this item number on ebay and read the ad.. 160131333447