2000 windshield washer pump not working
Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds / (Old System)

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

CadillacForums.com is the premier Cadillac Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
Cadillac Escalade, EXT and ESV Forum - 1999 - 2006 Discussion, 2000 windshield washer pump not working in Cadillac Escalade Forums; The windshield washer pump on my wifes 2000 does not work when the switch on steering column is pushed, but ...
  1. #1
    Lumps74374 is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2000 Escalade
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3

    2000 windshield washer pump not working

    The windshield washer pump on my wifes 2000 does not work when the switch on steering column is pushed, but when I apply 12 volts at the harness connector under hood near fluid reservoir, the pump runs normally. Member SK7 responded to a similar question on 1/19/10, which provided me with a schematic and some direction, but unlike that situation (wipers didn't operate when washer switch was pushed), in my case the wipers do run.
    Based on that (and my analysis of the schematic), I think that I can rule out the switch inside the column, as the wiper control board must be geting a signal to run the wipers when the wash switch is pushed. One other symptom possibly related is that the wipers are operating erratically as far as where they stop, and (my wife reports) erratic delay times.
    Can anyone confirm that my analysis and the erratic operation I've described pinpoint the problem to the wiper control board?

  2. Remove Advertisements
    CadillacForums.com
    Advertisements
     

  3. #2
    the cadillac man's Avatar
    the cadillac man is offline Cadillac Owners Master
    Automobile(s): 03 cadillac escalade
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    speedwell tn,
    Posts
    7,389

    Re: 2000 windshield washer pump not working

    does the rear wiper work fine or not if it acts up it might be in the control board if not i would say you a bad multi function switch and it will had to be replaced but before you do anything check the fuses i don't know for sure if the fluid pumps have a separate fuse or not while your at it check to make sure the connection don't have any corrosion it can happen

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum
Need products for your Cadillac? Check out your options at the links below:

custom floor mats | Cadillac Chrome and Black Chrome Wheels | window tinting