Brake Light Issue
Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

CadillacForums.com is the premier Cadillac Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
+ Reply to Thread
Results 1 to 14 of 14
Cadillac Escalade, EXT and ESV Forum - 1999 - 2006 Discussion, Brake Light Issue in Cadillac Escalade Forums; Hey guys: My rear lamps all work. Running lamps work, turn signals also work both left and right....HOWEVER, only the ...
  1. #1
    oldworld is offline Cadillac Owners Enthusiast
    Automobile(s): 2003 Escalde, 2007 DTS
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lancaster County, PA
    Posts
    532

    Brake Light Issue

    Hey guys:
    My rear lamps all work. Running lamps work, turn signals also work both left and right....HOWEVER, only the driver side brake lights work, Third light works.
    Passenger side brake lamps do not work. Obviosuly not the bulbs or the fuse.
    ANY IDEAS?
    Thanks

  2. Remove Advertisements
    CadillacForums.com
    Advertisements
     

  3. #2
    oldworld is offline Cadillac Owners Enthusiast
    Automobile(s): 2003 Escalde, 2007 DTS
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lancaster County, PA
    Posts
    532
    Thread Starter

    Re: Brake Light Issue

    I can remember having this same issue about a year or so ago...it was suggested that the contacts might be dirty on the connector which is located on the rear passenger quarter panel towards the rear. I took a look at it, and it was pretty dirty on the outside. There are 4 sets of wires that attach to that connector. Does anyone one know which color connector is the one for the passenger side brake lamps???
    Nice to see there are alot of new people on here......lots of new names. Where are all the old guys?????sk7 always seem to be fun of info...you still around?
    Any help would be appreciated. Otherwise I risk getting a ticket :-(
    THANKS

  4. #3
    oldworld is offline Cadillac Owners Enthusiast
    Automobile(s): 2003 Escalde, 2007 DTS
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lancaster County, PA
    Posts
    532
    Thread Starter

    Re: Brake Light Issue

    Does anyone know much about the four sets of wires that go to the junction box for the rear lights?
    I am assuming that one set is a feed....
    One set maybe for trailer lights???
    anyone know which of the four controls the brake lights for the passenger side??
    THANKS

  5. #4
    sk7's Avatar
    sk7
    sk7 is offline Cadillac Owners Connoisseur
    Automobile(s): 2002 Escalade AWD
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Québec, Canada
    Age
    46
    Posts
    1,025

    Re: Brake Light Issue

    Hey Oldworld! Sorry I missed ur post, thanks for the PM didnt know my inbox was full lol! I emailed u info on this issue, here's the wiring diagram and connector C4 info that supplies ground to both brake light sockets. Lmk how it turns out!






    Connector Part Information
    • 15305597

    • 7-Way F Global Tech 280 Series (BLK)

    Pin Wire Color Circuit No. Function

    A LT BLU 1320 CHMSL Supply Voltage

    B BRN/WHT 2609 Right Rear Park Lamps Supply Voltage

    C BLK 1750 Ground

    D BLK 1750 Ground

    E LT GRN 24 Backup Lamp Supply Voltage

    F DK BLU 2115 Right Turn Signal Lamps Supply Voltage

    H BLK 1750 Ground


  6. #5
    93si's Avatar
    93si is offline Cadillac Owners Fanatic
    Automobile(s): 05 Escalade EXT
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Winnipeg,Mb
    Age
    30
    Posts
    147

    Re: Brake Light Issue

    so did you figure out ur problem?? Im havin something similar on mine, my passenger brakelight light was burnt out i changed the bulb with a new one, it works fine along with the signal light, but now my Running lights dont work anymore but were working fine.

    Anyone have a suggestion also??
    Thanks

  7. #6
    oldworld is offline Cadillac Owners Enthusiast
    Automobile(s): 2003 Escalde, 2007 DTS
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lancaster County, PA
    Posts
    532
    Thread Starter

    Re: Brake Light Issue

    Well....thank you sooooo much for this great information.....as always!!!
    I took all of the 4 connectors off (they were very dirty) I sprayed some electronic cleaner spray on all the terminals on the connector terminals and on the junction block.
    Put them all together and everything worked fine.
    THANK YOU!!!!!
    Too bad GM never made a cover to better protect that connector plate.
    This is the second time in two years I has a problem with that same plate.
    Anyway...for now all is good.
    ON TO THE NEXT PROBLEM lol

  8. #7
    sk7's Avatar
    sk7
    sk7 is offline Cadillac Owners Connoisseur
    Automobile(s): 2002 Escalade AWD
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Québec, Canada
    Age
    46
    Posts
    1,025

    Re: Brake Light Issue

    I agree the location for that junction box is not great! Right behind the rear tire, and no protection whatsoever! Had to pry off tar and 5yr old mud off of mine when I was hunting for the ALC-SCM problem.

  9. #8
    99eldoradodude is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 1999 Eldorado
    Join Date
    Aug 2010
    Age
    47
    Posts
    19

    Re: Brake Light Issue

    I'm having the same problem on a 1999 eldorado. Can anyone tell me where is this junction box located on my vehicle? thanks

  10. #9
    muchacho34 is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2002 escalade
    Join Date
    May 2009
    Age
    48
    Posts
    7

    Re: Brake Light Issue

    can you or anyone repost the pics for the wires.. The large plug just past the junction box has a burned out pin I need to know which wire it is for.. I have no brake lights on passenger side and all the contacts are clean thank you in advance for all your help

  11. #10
    Harley2012 is offline Awaiting Email Confirmation
    Automobile(s): Escalade
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    1

    Re: Brake Light Issue

    Hi, I have 2004 Escalade. My passenger side rear running lamps and security light flash when I push remote to lock, does light up. All other lights work. I located junction box and connectors under rear wheel well, but I can't remove connector from junction box. Do I just pull wire retainer and then slide whole plug off or does plug snap in junction box with another retainer clip ? Thanks. Tried new bulbs, grease, and cleaning with no luck.thanks

  12. #11
    DJCHRISNEAL is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2006 escalade
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    2

    Re: Brake Light Issue

    Guys I think this is my issue also. My rear right side of truck.
    blinkers works
    brake lights works
    NO RUNNING LIGHTS

    Where is this junction box you speak of. Left or Right side? Do I have to remove the tire?

  13. #12
    the cadillac man's Avatar
    the cadillac man is offline Cadillac Owners 10000+ Posts
    Automobile(s): 03 cadillac escalade
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    speedwell tn,
    Posts
    10,115
    Quote Originally Posted by Harley2012
    Hi, I have 2004 Escalade. My passenger side rear running lamps and security light flash when I push remote to lock, does light up. All other lights work. I located junction box and connectors under rear wheel well, but I can't remove connector from junction box. Do I just pull wire retainer and then slide whole plug off or does plug snap in junction box with another retainer clip ? Thanks. Tried new bulbs, grease, and cleaning with no luck.thanks
    I think that's correct

  14. #13
    DJCHRISNEAL is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2006 escalade
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    2
    Problem solved. It was the junction box. It seemed water had gotten inside one of the plug and one of the pins had rusted and broke off. Thanks

  15. #14
    the cadillac man's Avatar
    the cadillac man is offline Cadillac Owners 10000+ Posts
    Automobile(s): 03 cadillac escalade
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    speedwell tn,
    Posts
    10,115
    Quote Originally Posted by DJCHRISNEAL
    Problem solved. It was the junction box. It seemed water had gotten inside one of the plug and one of the pins had rusted and broke off. Thanks

    Yep that's gm's great idea to put it there(really dumb)

    Glad to hear you got it fixed though

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

What Cadillac(s) do you own? (Or type NONE)

Please select your insurance company (Optional)

Your date of birth and age are displayed in several places on the forum. Only the administrator will have access to your date of birth should you choose to hide it via the privacy option below.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum
Need products for your Cadillac? Check out your options at the links below:

custom floor mats | Cadillac Chrome and Black Chrome Wheels | window tinting