Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 19 of 19

Thread: p0300 2006 Cadillac DTS

  1. #16
    2K6DTS1SE is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2017 CT6 Prem Lux
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Colorado Springs
    Posts
    3

    Re: p0300 2006 Cadillac DTS

    Hi Guys - I've got the same symptoms - 2006 DTS 1SE, 102K miles. P0107, P0174, P2119, P2431 and some others come and go, but never a P0300 or other misfire code. I've replaced the plugs, Bank 1 HO2S sensor, EGR valve, Secondary Air Check Valve, MAF and MAP sensors, and I still get occasional chugs, usually at low throttle, and stalls when stopped. My Innova 3160 shows the EGR Error always near 100% at closed or low throttle, but that's the only thing that seems out of whack. I'm out of ideas, but does this add anything to the discussion?


  2. #17
    bjm6887 is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2006 Cadillac dts performance
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    10

    Re: p0300 2006 Cadillac DTS

    egr, fine. replaced maf, and map sensor. still no better. uggh

  3. #18
    Superjim's Avatar
    Superjim is offline Cadillac Owners Connoisseur
    Automobile(s): 2011 DTS Platinum
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Ft. Worth
    Age
    72
    Posts
    4,633

    Re: p0300 2006 Cadillac DTS

    P0107... MAP sensor...
    P0174... Lean... Look for a vacuum leak and check/tighten the intake bolts.
    P2119... Throttle position error... might try cleaning the throttle body.
    P2431... Secondary Air Injection System Air Flow/Pressure Sensor Circuit Range/Performance

  4. #19
    Tom's Caddy's Avatar
    Tom's Caddy is offline Cadillac Owners Enthusiast
    Automobile(s): 2005 CTS/ 2008 DTS/ 2008 STS V8 N*/ 2011 CTS4 ALL W/D Pearl
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    684

    Re: p0300 2006 Cadillac DTS

    Quote Originally Posted by phigment View Post
    Following this thread with interest. My 06 has 130k miles now. Starting around two weeks ago it would chug while in drive, at idle, with the brake applied(stop light). Its like two or more cylinders stopped getting gas for a split second. The car would cough for a second and then return to normal idle. Fuel pressure is good. Replaced all plugs and they all looked pretty good for 130k miles. No codes at all. All injectors have been checked and show good. Car is not running lean. Now my intake bolts were loose and I did tighten them awhile back. I need to get a can of carb cleaner and have at it while watching fuel trim. Is it possible that a slight intake leak could cause this? Its not consistent and that seems to make diagnosing it harder.
    Did you ever solve this problem?

    ----------

    Quote Originally Posted by bjm6887 View Post
    egr, fine. replaced maf, and map sensor. still no better. uggh
    Have you found a fix?

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum