Strange TPS !!! IMPORTANT !!!
Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds / (Old System)

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

CadillacForums.com is the premier Cadillac Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
Cadillac DeVille 1985 to 2005 including:
1985-1992 Fleetwood, 1993 Sixty Special, All FWD Forum Discussion, Strange TPS !!! IMPORTANT !!! in Past Cadillac Vehicle Discussion; After changing TPS, EGR and cleaning the throttle body, i have the high idle problem. Checked everything, ISC works ok ...
  1. #1
    dannyga is offline Cadillac Owners Member
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Israel
    Posts
    17

    Lightbulb Strange TPS !!! IMPORTANT !!!

    After changing TPS, EGR and cleaning the throttle body,
    i have the high idle problem. Checked everything, ISC works ok (via PS03 and by hand), no bound cables, all learn procedure done.
    I discovered that the new TPS is moving counter clock-wise, the old one (broken) was moving clock-wise.
    The old one was adjustable (PN: 06584 C-0454).
    The new is not adjustable (PN: KEM 141-440).
    Actually the TPS is not working, because it is not touching the throttle pin.
    Can someone explain this strange thing ?
    Thanks.

  2. Remove Advertisements
    CadillacForums.com
    Advertisements
     

  3. #2
    elwesso's Avatar
    elwesso is offline Cadillac Owners Master
    Automobile(s): 2005 CTS-V, 1994 Infiniti Q45
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Indiana
    Posts
    7,668

    Re: Strange TPS !!! IMPORTANT !!!

    Im thinking you got the wrong part.....

    EDIT: Or you put it in the wrong way....

  4. #3
    dannyga is offline Cadillac Owners Member
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Israel
    Posts
    17
    Thread Starter

    Re: Strange TPS !!! IMPORTANT !!!

    Quote Originally Posted by elwesso
    Im thinking you got the wrong part.....

    EDIT: Or you put it in the wrong way....

    I believe it's the wrong part. I can't be wrong with the install, there is one way putting it.

    Google search "KEM 141-440" shows the right part, adjustable.
    Probably I got the wrong part in the right box.

    I'm going to check it with the dealer.

    Thanks.

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum
Need products for your Cadillac? Check out your options at the links below:

custom floor mats | Cadillac Chrome and Black Chrome Wheels | window tinting