Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

Results 1 to 4 of 4

Thread: 96 Deville 4.6L dies sporadically only at idle

  1. #1
    thrasherjen is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 1996 Deville
    Join Date
    Oct 2013
    Age
    35
    Posts
    2

    96 Deville 4.6L dies sporadically only at idle

    Car has good idle, no codes set in PCM, but it will die sporadically only during idle. I could be driving the car and stop at a stop sign and then it will die, it will fire back up with no hesitation. I can also let it sit and run and it will eventually just shut off. Doesn't act like it is running out of gas and it starts right back up. I have tried the PCM, ignition module and the crank sensor. If anyone out there has any ideas, please let me know!!!


  2. Remove Advertisements
    CadillacForums.com
    Advertisements
     

  3. #2
    basscatt's Avatar
    basscatt is offline Cadillac Owners 10000+ Posts
    Automobile(s): 2003 DHS - two-2002 DHS's, 2003 SLS, 1995 Sedan DeVille, 1989 Coupe DeVille
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Minnesota
    Age
    65
    Posts
    15,681

    Re: 96 Deville 4.6L dies sporadically only at idle

    clean the throttle body and Idle Air Contro0l valve

  4. #3
    Ranger's Avatar
    Ranger is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): White Diamond '03 DHS (with DTS floor shift)
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Woodstock Ill.
    Age
    69
    Posts
    82,262

    Re: 96 Deville 4.6L dies sporadically only at idle



    I'll second that. Also pull the DTC's. Post them AND their definitions.

  5. #4
    thrasherjen is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 1996 Deville
    Join Date
    Oct 2013
    Age
    35
    Posts
    2

    Re: 96 Deville 4.6L dies sporadically only at idle

    Ok, the PCM was not setting any DTC's. I cleaned the IAC and the EGR, same problem. Did a little more research and found that there was a second Crank Sensor (which I originally thought it was the problem), swapped that one out and it has been good ever since, I think I may have solved the problem. Thanks for all your help!!!


Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum