Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

Results 1 to 4 of 4

Thread: trans. message 717

  1. #1
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    5

    Thumbs down trans. message 717

    Hello all, I'm a new and previously happy caddy owner. Just bought a 96 sedan deville for $5500 at the auction, and I'm driving home with this "hey I just won the Lotto" smile and the service transmission message comes on. So I figure its something simple since it seems to shift fine. I take it to be scaned, error code 717 low imput speed sensor. Next I take it to the local transmission shop to get an estimate. He tells me $30 part-$900 labor!!! Now I know I'll have to take this one on the chin, but can anyone tell me if this is a common thing with the 96 devilles or if there were any recalls. I have did a little research on this problem and I've found I'm not the only one that has had this. Also what kind of damage will this cause if I continue to drive with this fault? Thanks


  2. Remove Advertisements
    CadillacForums.com
    Advertisements
     

  3. #2
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Fort Lauderdale, Florida
    Age
    52
    Posts
    9,577

    Re: trans. message 717

    Hi MrHyde! Welcome aboard.. And thank you for signing up! Since I don't know the answers to your questions, I'm going to highlight this post so others will see it easier.. Someone should be here to help you shortly...
    If this site has helped you save money, please consider helping it continue to do so. Click here for information!

  4. #3
    jert's Avatar
    jert is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 03 Deville, 01 Seville, Past 96 Deville, 87 Deville, 95 ElDo
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Texas
    Age
    76
    Posts
    28

    Re: trans. message 717

    Quote Originally Posted by mrhyde719003
    Hello all, I'm a new and previously happy caddy owner. Just bought a 96 sedan deville for $5500 at the auction, and I'm driving home with this "hey I just won the Lotto" smile and the service transmission message comes on. So I figure its something simple since it seems to shift fine. I take it to be scaned, error code 717 low imput speed sensor. Next I take it to the local transmission shop to get an estimate. He tells me $30 part-$900 labor!!! Now I know I'll have to take this one on the chin, but can anyone tell me if this is a common thing with the 96 devilles or if there were any recalls. I have did a little research on this problem and I've found I'm not the only one that has had this. Also what kind of damage will this cause if I continue to drive with this fault? Thanks
    Hello .... sounds just like me, I bought one (96 deVille) and the sensor failed but mine would not shift out of second because of the sensor (limp mode is what they call it) and its a tough one to get to, and cadillac did not put the best sensor in there .. there is a updated sensor to replace it ... I told my mechanic to rebuild my tranny while it was out and on the bench... cost me $1600 @85,000 miles... good luck

  5. #4
    elwesso's Avatar
    elwesso is offline Cadillac Owners Master
    Automobile(s): 2005 CTS-V, 1994 Infiniti Q45
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Indiana
    Posts
    7,661

    Re: trans. message 717

    There are 2 speed sensors....... One on the tranny input shaft <very bad> and one near the wheel well (easy to get at).......... The sensors are known to fail...... Hopefully the one that failed is the one behind the wheel well, and not the one on the tranny shaft......... You have to drop the tranny to do the latter!


Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum