CTS 2005 Starting problems
Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

CadillacForums.com is the premier Cadillac Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
Cadillac CTS First Generation Forum - 2003 - 2007 Discussion, CTS 2005 Starting problems in Cadillac CTS Coupe, Sport Sedan and Sport Wagon Forums; I have a 2005 CTS 3.6 Litre engine with 6 speed Manual gear box. Occasionally the Car will not start, ...
  1. #1
    Hussein.Debs is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): Cadillac CTS 2005
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    8

    CTS 2005 Starting problems

    I have a 2005 CTS 3.6 Litre engine with 6 speed Manual gear box.

    Occasionally the Car will not start, despite the fact that all the elements connected with starting are new , from spark plugs to battery, to starter to all.
    I also checked the Switch that exists below the Clutch pedal which completes the starting cycle, and lubricated it...

    When the car refuses to start, I turn the ignition on, then I connect an external wire between the positive pole of the battery and the main wire situated in the Relay box in the engine compartment (It is a thick wire and it has a Lilac Colour).
    The car starts and all becomes normal.

    So once I jump start the car the way explained above, I have no problems with all subsequent attempts, until I leave the car un-driven for few days where I have to jump start it again.

    I will be grateful if any one would advise me on this problem and what to do about it having faced a similar situation.

    Thank you

    Hussein Debs


  2. Remove Advertisements
    CadillacForums.com
    Advertisements
     

  3. #2
    Planktron's Avatar
    Planktron is offline Cadillac Owners Fanatic
    Automobile(s): 03 CTS 5M Luxury/Sport: V rear bumper and V exhaust
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Tampa, FL
    Age
    31
    Posts
    172
    Just a guess here, but you may have a sticking relay somewhere. I'm not at all familiar with the starting or electrical system in this vehicle though.

    Sent from AutoGuide.com Free App

  4. Remove Advertisements
    Cadillac Forums
    Advertisements
     

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

What Cadillac(s) do you own? (Or type NONE)

Please select your insurance company (Optional)

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •