Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

Results 1 to 2 of 2

Thread: '01 transmission or electrical issue?

  1. #1
    hiiRo is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): '01 Catera
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Wisconsin
    Posts
    10

    '01 transmission or electrical issue?

    '01 with 61K on has just starting having problems starting after it has been running for any amount of time. I will drive home from work about 10 miles and the car has no problems. But if I go to start the car again withing 1/2 an hour or so the car turns over but it will not fire. The sport mode light will come on and start blinking indicating a transmission problem but the car won't even start. After I let it sit for 2 hours or more the car will start up fine and indicates no problems. Is this an electrical issue or a transmission issue? Car indicates one thing but I feel it may be a fuel pump or something else. Any input greatly appreciated.


  2. Remove Advertisements
    CadillacForums.com
    Advertisements
     

  3. #2
    elvin315's Avatar
    elvin315 is offline Cadillac Owners Connoisseur
    Automobile(s): Platinum 2001 Cadillac Catera Sport
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Warwick, NY
    Age
    63
    Posts
    1,840

    Re: '01 transmission or electrical issue?

    It's more than likely the Crankshaft Position Sensor. Your symptoms are almost identical to mine when my car started acting up. Read my reply to this thread as well as the many others for more info into your problem.

    http://www.cadillacforums.com/forums...acement-4.html

    Elvin



Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum