Flashing CEL and rough idle for appx 20 seconds - Page 2
Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds / (Old System)

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

CadillacForums.com is the premier Cadillac Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 16 to 22 of 22
Cadillac Catera and Cimarron Forum Discussion, Flashing CEL and rough idle for appx 20 seconds in Past Cadillac Vehicle Discussion; Well 3 days later and a call to a Cadillac specialist and they determined the problem to be a bad ...
  1. #16
    catera00's Avatar
    catera00 is offline Cadillac Owners Fanatic
    Automobile(s): 2000 Catera Sport
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Tucson, Az
    Age
    37
    Posts
    390

    Re: Flashing CEL and rough idle for appx 20 seconds

    Well 3 days later and a call to a Cadillac specialist and they determined the problem to be a bad MAF. They also replaced the #4 and 6 spak plugs I have driven it twice and so far so good. We'll see. I am optomistic this time though.

  2. #17
    catera00's Avatar
    catera00 is offline Cadillac Owners Fanatic
    Automobile(s): 2000 Catera Sport
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Tucson, Az
    Age
    37
    Posts
    390

    Re: Flashing CEL and rough idle for appx 20 seconds

    Ahh the difference a half a day makes. Same peoblem. Rough start, check engine.
    The cars goin back. Given them one last chance then the car is staying there and I'm getting something else.
    Havent even made a payment yet!

  3. #18
    txcaddycat is offline Cadillac Owners Member
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    39

    Re: Flashing CEL and rough idle for appx 20 seconds

    That is a crazy story, and it sucks you have to go through all the trouble. At least the car's under warranty.

  4. #19
    catera00's Avatar
    catera00 is offline Cadillac Owners Fanatic
    Automobile(s): 2000 Catera Sport
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Tucson, Az
    Age
    37
    Posts
    390

    Re: Flashing CEL and rough idle for appx 20 seconds

    Well, got off the phone with the dealer. The head gasket is leaking. Not sure if I mentioned this but the coolant was being consumed but not leaking externally. I had them do a compression and leak down test and they said they didn’t find any problem. 190 across all cylinders is what the mechanic said he got. But somehow they found a leak this time. Which means they probably didnt do the leak down test last time and did it this time for real. I told the guy he needed to find out where my coolant was going. Must have put 2 and 2 together

    They are replacing the gasket and sending the head to be inspected for cracks. Finally an answer!

    Should have it by the end of the week. This time I asked for a loaner car so they can take all the time they need.

    Although a 2006 Sebring is no comparison for the Catera. Gutless.

  5. #20
    HoffmansCaddi is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): Catera
    Join Date
    Apr 2010
    Age
    39
    Posts
    9

    Re: Flashing CEL and rough idle for appx 20 seconds

    I know this thread is old but what happened?

  6. #21
    hgqguy's Avatar
    hgqguy is offline Cadillac Owners Fanatic
    Automobile(s): catera
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Rochester NY
    Age
    34
    Posts
    449

    Re: Flashing CEL and rough idle for appx 20 seconds

    Hey man, I am so glad I bumped into this post, I am having almost the exact same problem with my 2000 catera sport!!!!

    It started about a week or so ago.. I have a post on here.. rough idol that I outline the issue.

    I took it in and he said misfire in 4 and 6 also!!! relapced coilpack and all plugs,, seemed to be ok for him, I drove 15 miles, then problem again.. it stals when I turn sometimes, or at stop light.

    Ill go start it and idol is rough like it dont want to run. after a few minutes it sometimes gets better sometimes not.

    I wont even drive it right now. I am not getting a check engine light thou.. it did come on when it forst happened last week, but was on for a minute then turned off... I do know that one of the o2 sensors has a wrong reading, but its not bad enough to set the CEL so I dont forse that being the issue.. I have a warranty also.. thanks god, but it dose not cover b2b like yours. they will cover the coil, o2 sensor. My water pump is leaking slightly, and they will cover it, but I dont see why that would cause the probem.

    the car leakes no oil, there was some white build up in the oil fill spout, but I was told it was normal. even with the coolant leak, it only loses like 1qt in 7 months.. thats not much at all.. so I am all ears about possible solutions!!!

  7. #22
    USEDCAT is offline Cadillac Owners Fanatic
    Automobile(s): Catera 2001
    Join Date
    May 2005
    Age
    63
    Posts
    343

    Re: Flashing CEL and rough idle for appx 20 seconds

    Quote Originally Posted by hgqguy View Post
    Hey man, I am so glad I bumped into this post, I am having almost the exact same problem with my 2000 catera sport!!!!

    It started about a week or so ago.. I have a post on here.. rough idol that I outline the issue.

    I took it in and he said misfire in 4 and 6 also!!! relapced coilpack and all plugs,, seemed to be ok for him, I drove 15 miles, then problem again.. it stals when I turn sometimes, or at stop light.

    Ill go start it and idol is rough like it dont want to run. after a few minutes it sometimes gets better sometimes not.

    I wont even drive it right now. I am not getting a check engine light thou.. it did come on when it forst happened last week, but was on for a minute then turned off... I do know that one of the o2 sensors has a wrong reading, but its not bad enough to set the CEL so I dont forse that being the issue.. I have a warranty also.. thanks god, but it dose not cover b2b like yours. they will cover the coil, o2 sensor. My water pump is leaking slightly, and they will cover it, but I dont see why that would cause the probem.

    the car leakes no oil, there was some white build up in the oil fill spout, but I was told it was normal. even with the coolant leak, it only loses like 1qt in 7 months.. thats not much at all.. so I am all ears about possible solutions!!!
    I don't know if you have looked through the information in the below URL as Chapter 2 Section C covers lot of our engine items,

    http://forum.omegaforever.info/docu/..._%28eng%29.pdf

    Good luck.

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum
Need products for your Cadillac? Check out your options at the links below:

custom floor mats | Cadillac Chrome and Black Chrome Wheels | window tinting