Looking for the Allante owner that emailed me about the "system failure"
Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds / (Old System)

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

CadillacForums.com is the premier Cadillac Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
Cadillac Allante Forum Discussion, Looking for the Allante owner that emailed me about the "system failure" in Past Cadillac Vehicle Discussion; Someone emailed me a while ago with the same problems. My email program crapped out and I lost your email ...
  1. #1
    ryan cornell is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 90 Allante
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    MI
    Posts
    14

    Looking for the Allante owner that emailed me about the "system failure"

    Someone emailed me a while ago with the same problems. My email program crapped out and I lost your email address. Did you ever make any progress with this problem? I'm thinking about trying to tackle it again. Let me know please. Thanks. Ryan ryancornell@comcast.net
    Original link: http://www.cadillacforums.com/forums...ad.php?t=10552
    If anyone has any new input it would be appreciated. Thanks.

  2. Remove Advertisements
    CadillacForums.com
    Advertisements
     

  3. #2
    Allantesource is offline Cadillac Owners Fanatic
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    West Palm Beach, FL.
    Posts
    188

    Re: Looking for the Allante owner that emailed me about the "system failure"

    Exactly what are your symptoms? Have you run the on-board diagnostics to check for stored trouble codes? Check your CPS central power supply to see what part number it is. Anything other than 16088406 is suspect. Common causes of system fault message: a bad connection, a bad module, or a bad CPS.

  4. #3
    ryan cornell is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 90 Allante
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    MI
    Posts
    14

    Re: Looking for the Allante owner that emailed me about the "system failure"

    Everything was explained in this previous thread...http://www.cadillacforums.com/forums...ad.php?t=10552


    Quote Originally Posted by Allantesource
    Exactly what are your symptoms? Have you run the on-board diagnostics to check for stored trouble codes? Check your CPS central power supply to see what part number it is. Anything other than 16088406 is suspect. Common causes of system fault message: a bad connection, a bad module, or a bad CPS.

  5. #4
    Allantesource is offline Cadillac Owners Fanatic
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    West Palm Beach, FL.
    Posts
    188

    Re: Looking for the Allante owner that emailed me about the "system failure"

    When communication is lost on the serial data line, there is a fault mode for various setings: defroster comes on high, termperature defaults to 75 degrees F, etc. This seems to be what you are seeing. Exactly which serial data line codes you are seeing should help guiide you to the problem, whether it is in one of the modules or a bad connection between some of them. There is a page in the factory service manual for "Multiple Serial Data Line Codes". That's where you have to go, somewhere in manual section 8-D.

  6. #5
    ryan cornell is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 90 Allante
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    MI
    Posts
    14

    Re: Looking for the Allante owner that emailed me about the "system failure"

    What are the serial data line codes you are talking about? The regular codes?
    I don't have the factory service manual for the car is there an online reference or something. Thanks for the help.

    Quote Originally Posted by Allantesource
    When communication is lost on the serial data line, there is a fault mode for various setings: defroster comes on high, termperature defaults to 75 degrees F, etc. This seems to be what you are seeing. Exactly which serial data line codes you are seeing should help guiide you to the problem, whether it is in one of the modules or a bad connection between some of them. There is a page in the factory service manual for "Multiple Serial Data Line Codes". That's where you have to go, somewhere in manual section 8-D.

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum
Need products for your Cadillac? Check out your options at the links below:

custom floor mats | Cadillac Chrome and Black Chrome Wheels | window tinting