1993 Allante speedometer problem
Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds / (Old System)

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

CadillacForums.com is the premier Cadillac Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
Cadillac Allante Forum Discussion, 1993 Allante speedometer problem in Past Cadillac Vehicle Discussion; Hello Guys--- Have a 93 Allante with analog instruments. Battery went bad during the winter-60 months exact--tried to start---I think ...
  1. #1
    giants1954 is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): allante
    Join Date
    May 2011
    Posts
    2

    1993 Allante speedometer problem

    Hello Guys---

    Have a 93 Allante with analog instruments. Battery went bad during the winter-60 months exact--tried to start---I think low voltage caused a problem with the speedometer--it went from 0-140 MPH and pegged itself and has stayed there.
    Replaced the battery--everything seems to work perfect--but the speedo is pegged and does not move--ignition on or off.

    Hopeing the wisdom of the group can help.---Ray

  2. Remove Advertisements
    CadillacForums.com
    Advertisements
     

  3. #2
    D Yaros's Avatar
    D Yaros is offline Cadillac Owners Fanatic
    Automobile(s): 1955 CDV, 1992 Allante, 1962 Olds 88 Conv
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Milwaukee
    Posts
    146

    Re: 1993 Allante speedometer problem

    I am having a little trouble wrapping my head around this one. If it is an analog dash, the speedo should be mechanical, not electrical. I cannot comprehend how changing the battery here would case the needle to peg out at 140 MPH? May sound dumb, but have you tried tapping on the speedometer cluster?

  4. #3
    giants1954 is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): allante
    Join Date
    May 2011
    Posts
    2
    Thread Starter

    Re: 1993 Allante speedometer problem

    An electrical pulse sending unit at the tranny sens pulses to the speedo. Yes--I tried tapping on the cluster to no avail. But--we all get lucky once in a while. I decided to do another road test and try the cruise control for confirmation of failure. I didn't expect it to work but nothing ventured? Set up at aprox 40 MPH and voilla--the cruise engaged-but still 155 MPH on the speedo. Decided to accelerate the cruise to see what happens? At about 55 MPH--the speedo suddenly dropped to 55 MPH and has acted normally the rest of the test drive. Did a shut down -and started up-all good! Thanks so much for just offering an idea----Ray

  5. #4
    D Yaros's Avatar
    D Yaros is offline Cadillac Owners Fanatic
    Automobile(s): 1955 CDV, 1992 Allante, 1962 Olds 88 Conv
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Milwaukee
    Posts
    146

    Re: 1993 Allante speedometer problem

    Glad you found a solution. Great improvisation/thinking on your part!

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum
Need products for your Cadillac? Check out your options at the links below:

custom floor mats | Cadillac Chrome and Black Chrome Wheels | window tinting