remote start not working
Cadillac
 

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds / (Old System)

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors

CadillacForums.com is the premier Cadillac Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
+ Reply to Thread
Results 1 to 11 of 11
Like Tree2Likes
  • 1 Post By Pdabs
  • 1 Post By Cougar281
2008-2013 Cadillac CTS Appearance Mods Discussion, remote start not working in Cadillac CTS Second Generation Forum - 2008-2013; My remote stat is not working on my 2011 CTS coupe. When I press the lock then remote start button ...
  1. #1
    Tano is offline Cadillac Owners Member
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    3
    My remote stat is not working on my 2011 CTS coupe. When I press the lock then remote start button , the lights flash as expected but the car doesn't start... Does anyone know why?

  2. Remove Advertisements
    CadillacForums.com
    Advertisements
     

  3. #2
    Black'10CTS4 is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): '10 CTS4 Prem 3.6DI, '08 CTS4 Prem 3.6DI, '00 STS
    Join Date
    Sep 2012
    Age
    35
    Posts
    94

    Re: remote start not working

    the lights flash cause you locked the doors, try holding the remote start button longer. you have to hold it until the lights flash a second time, its a good 3-4 second count.

  4. #3
    Pdabs's Avatar
    Pdabs is offline Cadillac Owners Enthusiast
    Automobile(s): CTS4
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    NJ
    Age
    31
    Posts
    589
    If you have a check engine light on, or any service light on..... Or low fuel is on... Automatic starter will not work
    D VADER likes this.

  5. #4
    Tano is offline Cadillac Owners Member
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    3
    Thread Starter
    Hey guys, thanks for input. The flash of lights I'm referring to is the second flash which takes place after holding the remote start button. The gas is not low and the check engine light is not on. Any ideas?

  6. #5
    Ramosisland is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2010 CTS4 Sport Wagon Performance
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Texas
    Posts
    1

    Re: remote start not working

    Try re-syncing the keyless remote in the DIC.

  7. #6
    Tbbt is offline Cadillac Owners Enthusiast
    Automobile(s): '10 CTS4 Prem Wagon-Diamond White-Cashmere
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Denver - Castle Pines, CO
    Age
    70
    Posts
    844

    Re: remote start not working

    ramosisland,

    Welcome to the forum and for a first post, a very good suggestion!

    Marv

  8. #7
    JimmyH is offline Cadillac Owners 10000+ Posts
    Join Date
    Dec 2006
    Age
    40
    Posts
    37,475

    Re: remote start not working

    Make sure your hood isn't popped also.

  9. #8
    BlueAngel#07's Avatar
    BlueAngel#07 is offline Cadillac Owners Enthusiast
    Automobile(s): 2008 DTS PERFORMANCE / 2007 DTS - GONE
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Crystal, Minnesota
    Posts
    715
    Low battery, generally if anything is out of spec.... No starty.

  10. #9
    deleonardon is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 08 CTS 4 3.6DI
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    1

    Re: remote start not working

    I have noticed that mine wont start when the temperature is lower than 32 degrees, when I need it most!

  11. #10
    Cougar281 is offline Cadillac Owners Fanatic
    Automobile(s): 04 Silverado Duramax, 95 Cougar, 2010 CTS4 Premium
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    St Charles, MO
    Age
    33
    Posts
    142
    There could be one or more pending codes that are preventing it from working but not illuminating the CEL. Best bet would be to have a dealer or someone with a tech2 look at it and see why its not working. There are entries in the ecm that tell why it was aborted.

    Edit: the RVS Disable history is in the BCM, not the ECM.
    D VADER likes this.

  12. #11
    D VADER's Avatar
    D VADER is offline Cadillac Owners Member
    Automobile(s): 2013 CTS Sport Wagon
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Central Ohio
    Posts
    47

    Re: remote start not working

    Quote Originally Posted by Cougar281 View Post
    There could be one or more pending codes that are preventing it from working but not illuminating the CEL. Best bet would be to have a dealer or someone with a tech2 look at it and see why its not working. There are entries in the ecm that tell why it was aborted.

    Edit: the RVS Disable history is in the BCM, not the ECM.
    Thanks Cougar. I've looked at the other posts and none seem to apply for me. It's colder than H3LL here in Ohio so I guess it's up to my dealer to fix it.

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Bookmarks

Cadillac Posting Rules

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Read about Lincoln | Buick | Kia Forte Forum
Need products for your Cadillac? Check out your options at the links below:

custom floor mats | Cadillac Chrome and Black Chrome Wheels | window tinting