Sub Install FAIL (...HELP?)

Cadillac Forums | Help Us Help You | Advertise | Cadillac Parts | Cadillac News | Cadillac Classifieds

Cadillac Technical Archive | Cadillac Dealers | Cadillac Reviews | Cadillac Dealer Reviews | Cadillac Vendors is the premier Cadillac Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
2004-2007 Cadillac CTS-V General Discussion Discussion, Sub Install FAIL (...HELP?) in Cadillac CTS-V Series Forum - 2004 - 2007; Wanted to add an amp/sub to my 04 V with Bose Nav. Tapped into fuse block 12V power under rear ...
  1. #1
    LS6Steve is offline Cadillac Owners Fanatic
    Automobile(s): 2004 CTS-V
    Join Date
    Jun 2011
    San Jose, CA

    Sub Install FAIL (...HELP?)

    Wanted to add an amp/sub to my 04 V with Bose Nav.

    Tapped into fuse block 12V power under rear seat, grounded to one of the back seat mount bolts, used a Navone 2ch LOC tapped into the rear stock sub hi-level wires (just used the L+ and L-). I have a remote gain control knob (potentiometer) on my oldie-but-goody Phoenix Gold 300wrms amp running a 12W3 in a wedge box. I've used this all in other cars and it sounds great.

    Fired it up...

    Bass lowers in volume as I turn up the main volume. I knew Caddy stock systems did this, but I would SWEAR i've read that by using the Navone 2ch (instead of the hi-level inputs on my amp) that I would overcome this and have a steady signal to my amp RCA.

    I emailed Dave N, he said it seems like the polarity is backwards. I double checked the whole system and it is wired correctly. I swapped the +/- on the hi level input to the LOC for shitsngrins but it acted the same. Good bass at 1-50% volume but when I turn it up it fades out and just sounds like crap.

    What did I do wrong? Any ideas?

    Thanks ahead...

  2. #2
    heavymetals's Avatar
    heavymetals is offline Cadillac Owners Master
    Automobile(s): 05 maggied CTS-V, 03 maggied Z06
    Join Date
    Nov 2004

    Re: Sub Install FAIL (...HELP?)

    Try ditching the LOC and use the high level inputs.

  3. #3
    perfect's Avatar
    perfect is offline Cadillac Owners Connoisseur
    Automobile(s): 2005 Cadillac CTS-V Platinum
    Join Date
    May 2008
    Kansas City

    Re: Sub Install FAIL (...HELP?)

    I installed my system with the Navone (as have many others) and have not had this problem.

  4. Remove Advertisements
    Cadillac Forums

+ Reply to Thread
Gear in this thread - Powered by O'Reilly Auto Parts

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself.

What Cadillac(s) do you own? (Or type NONE)

Please select your insurance company (Optional)

Your date of birth and age are displayed in several places on the forum. Only the administrator will have access to your date of birth should you choose to hide it via the privacy option below.


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Cadillac Posting Rules

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts